Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pradeda kursuoti traukiniai iš Kauno į Balstogę

Šeštadienį iš Kauno geležinkelio stoties į Balstogę išvyksta pirmasis keleivinis traukinys. Tai pirmasis reguliarus geležinkelio maršrutas nauja europine vėže „Rail Baltica“.
Traukinys Kaunas–Balstogė
Traukinys Kaunas–Balstogė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Maršrutu Kaunas–Balstogė–Kaunas savaitgaliais kursuos lenkiški dviejų vagonų traukiniai, turintys 127 sėdimas vietas. Iš Kauno ir Balstogės geležinkelio stočių traukiniai pajudės rytą bei vidurdienį, atitinkamai atgal į galines stotis atvyks vidurdienį ir vakare.

Kelionė truks apie penkias valandas, bilieto kaina – 11 eurų į vieną pusę. Keleivius aptarnaus ir Lenkijos, ir Lietuvos personalas.

Naujas maršrutas siūlo ir naujas galimybes keleiviams – panorusiems kelionę tęsti į Varšuvą, Ščeciną, Gdynę arba Elką, Balstogėje tereikės persėsti į kitą traukinį. Iš Varšuvos keleiviai galės priderintais traukiniais tęsti keliones į Berlyną, Vieną, Prahą ir kitus miestus.

„Rail Baltica“ geležinkelis yra sudedamoji tarptautinio transporto koridoriaus „North Sea-Baltic“ dalis, kuris sujungs Beniliukso šalis, Vokietiją, Lenkiją ir Lietuvą, o vėliau ir Latviją, Estiją bei Suomiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius