-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasiskolinusi Vilniaus savivaldybė skyrė dar 5 mln. Lt „Air Lituanica“

Vilniaus taryba pritarė siūlymui savivaldybės bendrovei „Start Vilnius“ skirti 5 mln. Lt. Šie pinigai atiteks oro linijų kompanijai „Air Lituanica“. Tarybos opozicija reikalavo pirmiausia pateikti išsamią bendrovės finansinę ataskaitą, tačiau ją pažadėta paviešinti tik gegužės 1 dieną.
„Air Lituanica“ pristatė skrydžius į Berlyną
„Air Lituanica“ lėktuvas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus savivaldybė toliau remia „Air Lituanica“. Pernai įsipareigojusi trejus metus skirti po 5 mln. Lt, trečiadienį savivaldybė taip ir padarė.

Nors tarybos opozicija tam ir prieštaravo. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovai reikalavo pirmiausia pateikti finansinę bendrovės ataskaitą, iš kurios paaiškėtų, kaip pirmąjį pusmetį sekėsi oro linijoms.

Anot Vilniaus savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento direktoriaus Vytauto Griniaus, pagal įstatymus tokia ataskaita turi būti pateikta iki gegužės 1 dienos, tad iki tada tarybos nariai ją ir gaus.

A.Zuokas pažadėjo nustebinti artimiausiu metu, kai pasigirdo abejonių, ar miestui kada nors pavyks rasti strateginį investuotoją.

„Air Lituanica“ skelbia jau pervežusi daugiau nei 50 tūkst. keleivių. Šiuo metu jie skraidinami į Briuselį, Berlyną, Prahą ir Miuncheną, nuo vasario 14 dienos – ir į Paryžių. Bendrovė turi vos vieną lėktuvą, bet iki kovo ketina įsigyti antrąjį, o iki gegužės – ir trečiąjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius