Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimantas Sinkevičius: Lenkija geležinkelio iki Lietuvos kol kas nerekonstruos

Lenkija geležinkelio iki Lietuvos kol kas neplanuoja rekonstruoti, teigia Lietuvos susisiekimo ministras. Pasak jo, Lietuva atsižvelgs į tokius kaimyninės valstybės planus, tiesdama „Rail Baltica“ vėžę.
Pakloti pirmieji geležinkelio bėgiai „Rail Baltica“ atkarpoje Marijampolė–Kazlų Rūda
Geležinkelio bėgiai „Rail Baltica“ atkarpoje Marijampolė–Kazlų Rūda / „Panevėžio kelių“ nuotr.

„Gavau Lenkijos vicepremjerės, kuri tuo pačiu yra ir transporto ministrė (infrastruktūros ministrė Elžbieta Bienkovska – BNS), laišką, kuris įnešė aiškumo. Lenkija šiame finansiniame periode (2014-2020 metais – BNS) neplanuoja geležinkelio nuo Lietuvos sienos iki Balstogės rekonstruoti, o ketina rekonstruoti nuo Balstogės iki Varšuvos“, – BNS sakė Rimantas Sinkevičius.

Pasak jo, atkarpą nuo sienos su Lietuva iki Balstogės Lenkija planuoja atnaujinti vėlesnėje ES finansinėje perspektyvoje, kad būtų pasiektas 120 kilometrų per valandą greitis.

R.Sinkevičius sakė, kad Lietuva atsižvelgs į Lenkijos planus.

„Gyvenimas nestovi vietoje ir nežinia, kaip ateityje nuostatos ar pozicijos keisis. Bet dabar Lietuva orientuosis į greituminės vėžės (240 kilometrų per valandą – BNS) statybas nuo Kauno į šiaurę, o nuo Kauno iki sienos su Lernkija naudosimės dabar statoma „Rail Baltica“ atkarpa. Jeigu Lenkija nuspręstų ateityje keisti planus, svarstytume apie galimybę statyti nuo Kauno iki sienos lygiagrečiai greituminę vėžę“, – BNS aiškino ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius