-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ atlieka skubų tyrimą dėl tariamo seksualinio priekabiavimo ir seksizmo

Pavėžėjimo paslaugas teikiančios amerikiečių kompanijos „Uber“ vadovas Travisas Kalanickas paskelbė, kad bendrovėje atliekamas „skubus tyrimas“ po to, kai viena buvusi bendrovės darbuotoja sekmadienį internete paskelbtame įraše papasakojo apie seksualinį priekabiavimą ir seksizmą kompanijoje.
„Uber“ programėlė
„Uber“ programėlė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai, kas buvo parašyta, yra pasibaisėtina ir prieštarauja viskam, kuo mes tikimi. Bet kas, kas taip elgiasi ar mano, kad tai yra gerai, bus atleistas, – tviteryje paskelbė T. Kalanickas. – Nurodžiau mūsų (vyriausiajai žmogiškųjų išteklių pareigūnei) Liane Hornsey atlikti skubų tyrimą. Bendrovėje „Uber“ negali būti vietos tokiam elgesiui.“

Iki praėjusių metų pabaigoje bendrovėje „Uber“ dirbusi inžinierė Susan Fowler teigia, kad jos vadovas prie jos seksualiai priekabiavo po to, kai ji ėmė dirbti kompanijoje 2015 metų pabaigoje.

Moteris teigia apie tai informavusi aukštesnio rango pareigūnus ir kompanijos personalo skyrių, tačiau jai buvo pasakyta, kad tai buvo to vyro pirmas nusižengimas, o ir jie nenorėtų bausti itin gerai dirbančio žmogaus.

S.Fowler teigia, kad jai buvo pasiūlyta prisijungti prie kitos komandos arba likti esamoje pozicijoje ir rizikuoti, kad jos tiesioginis vadovas prastai vertins jos darbą.

Moteris teigia, kad per kitus kelis mėnesius ji susipažino su dar keliomis inžinierėmis, kurios sakė kad taip pat patyrė jos buvusio vadovo seksualinį priekabiavimą.

Po to, kai patekė kelis skundus dėl netinkamo elgesio, S.Fowler iš savo vadovo išgirdo, kad ji vaikšto „plonu ledu“ skųsdama savo vadovus personalo skyriui. O pastarajame moteriai buvo pasakyta, kad galbūt problema yra joje, o ne tuose vyruose, kuriuos ji skundžia.

S.Fowler teigia, kad vėliau ji negavo paaukštinimo ir jos darbas be pagrindo buvo įvertas prastai. Šiuo metu moteris dirba kitoje bendrovėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius