Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Uber“ Pitsburgo gatvėse pradeda automobilio be vairuotojo bandymus

JAV pavėžėjimo paslaugas teikianti įmonė „Uber“ Pitsburgo mieste Pensilvanijos valstijoje pradėjo automobilio be vairuotojo bandymus.
„Uber“ būstinė San Franciske
„Uber“ būstinė San Franciske / „Scanpix“/AP nuotr.

Bandymams naudojamas hibridinis automobilis „Ford Fusion“, kuriame įrengti radarai, lazeriniai skeneriai ir didelės raiškos vaizdo kameros. Inžinieriai tiria šios įrangos gebėjimą rinkti ir žemėlapyje žymėti duomenis apie maršrutą bei savarankiškai valdyti automobilį.

Už bandomo automobilio vairo kol kas dar sėdi patyręs vairuotojas, kontroliuojantis prietaisų veikimą. „Uber“ teigia, jog bandymai tik pradedami ir ji nori būti visiškai tikra, kad ši technologija yra saugi.

Pasak įmonės, Pitsburgas dėl didelės oro ir kelio sąlygų įvairovės yra ideali vieta automobiliams be vairuotojo testuoti.

Šiam projektui įgyvendinti „Uber“ inžinerijos padalinys pernai sudarė partnerystės sutartį su Pitsburgo Karnegio Melono universitetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius