-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo taką rekonstruoti nori 4 įmonės

2017 metų vasarą vyksiančios Vilniaus oro uosto orlaivių kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos pagrindinius darbus atlikti panoro 4 įmonės. Šiuo metu Lietuvos oro uostai vertina pateiktus pasiūlymus ir tikisi jau greitai paskelbti laimėtoją.
Vilniaus oro uosto kilimo takas
Vilniaus oro uosto kilimo takas / Oro uosto nuotr.

Pirmasis rekonstrukcijos etapas atliekamas jau šiuo metu, o antrojo etapo darbai bus pradėti kitų metų liepos 14 d. iki rugpjūčio 18 d.

Antrojo rekonstrukcijos etapo, kuriam atlikti ir buvo skelbtas šis konkursas, planuojama darbų vertė sieks 24 mln. eurų. Visų rekonstrukcijos darbų kaina vertinama beveik 25 mln. eurų. Projekto kaina įvardyta įvertinus, kiek kainuoja įgyvendinti būtinus techninius projekto darbus, ir kiek tokie darbai atsiėjo kitiems Europos oro uostams. Numatyta kaina nebegalės būti didinama.

„Smagu, kad mūsų rekonstrukcijos darbais domisi ne viena įmonė, šio pirkimo neaplenkė ir užsienio šalių įmonės – „Budimex“ ir „A.C.B.“. Esame tikri, kad jau greit turėsime patikimą ir kompetentingą tiekėją, kuris padės mums kitais metais naujam gyvenimui prikelti oro uosto taką“, – sakė A.Stankevičius.

Per kelias ateinančias savaites bus įvertinti konkurse dalyvavusių įmonių pasiūlymai ir sudaryta tiekėjų eilė. Sutartis su darbų rangovu turėtų būti sudaryta gruodžio pabaigoje.

Pagrindiniai rekonstrukcijos darbai bus atliekami nuo kitų metų liepos 14 d. iki rugpjūčio 17 d. 23 val. 59 min, t. y. 18 dieną orlaivių kilimo ir tūpimo takas jau veiks. Tuo metu Vilniaus oro uostas skrydžių nepriims.

Konkursą laimėsiantis rangovas turės iš esmės rekonstruoti orlaivių kilimo ir tūpimo taką – bus nukasamas gruntas ir ardoma sena asfalto danga, formuojamas šalčiui atsparus apsauginis sluoksnis, keičiami nuotekų ir drenažo sistemų vamzdžiai, įrengiami nauji ir aiškesni informaciniai ženklai.

Vilniaus oro uosto orlaivių kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos darbams pasirinktas tinkamiausias rekonstravimo būdas ir optimalus laikas, įvertinus visus techninius projekto reikalavimus bei kitas sąlygas, tokias kaip kritulių kiekis, temperatūra, šviesaus paros meto trukmė.

Orlaivių kilimo ir tūpimo takas yra viena svarbiausių oro uosto infrastruktūros dalių – nuo jo geros būklės priklauso skrydžių ir keleivių saugumo užtikrinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius