Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 03 27 /13:25

„Wizz Air“ ir „Air Baltic“ pilotų kabinos nebeleis palikti vienam asmeniui

Reaguodamos į tragišką „Germanwings“ lėktuvo likimą ir aiškėjančias nelaimės detales, „Wizz Air“ ir „Air Baltic“ patvirtino naują tvarką pilotų kabinoje.
„Wizz Air“ orlaivių parką papildė „Airbus A320“ lėktuvas
„Wizz Air“ orlaivių parką papildė „Airbus A320“ lėktuvas / „Master Films“ nuotr.

„Peržiūrėjusi orlaivių kabinų procedūras oro linijų bendrovė Rytų ir Centrinėje Europoje „Wizz Air“ diegia naują tvarką.

Pagal ją, pilotų kabina nebus paliekama tik vieno asmens priežiūrai. Jeigu vienam iš pilotų tektų trumpam palikti kabiną, jį privalės pakeisti vienas iš įgulos narių.

Naują tvarką jau patvirtino ir Vengrijos CAA“, – komentare žiniasklaidai cituojamas „Wizz Air“ komunikacijos vadovas Danielis de Carvalho. 

Airbaltic.com nuotr./„Airbaltic“ lėktuvas
Airbaltic.com nuotr./„Airbaltic“ lėktuvas

Naujos „AirBaltic“ taisyklės skelbia, jog jie vienas pilotas skrydžio metu yra priverstas išeiti iš pilotų kabinos, jo vietą laikinai turi užimti kitas įgulos narys – pilotų kabinoje negali likti tik vienas žmogus, pranešė „AirBaltic“.

Agentūros AFP ir Vokietijos žiniasklaidos duomenimis, dalis pasaulio aviakompanijų – „easyJet“ ir „Norwegian Air Shuttle“, „Air Canada“, „Air Berlin“, „Condor“ – jau paskelbė „dviejų asmenų taisyklę“ visuose savo skrydžiuose. Kai kurių skrydžių bendrovių įguloms toks reikalavimas galiojo.

Tokių sugriežtinimų imtasi po to, kai Prancūzijos pareigūnai paskelbė, kad pasmerkto „Germanwings“ lainerio antrasis pilotas, likęs vienas pilotų kabinoje, veikiausiai sąmoningai nukreipė lėktuvą „Airbus A320“ rėžtis į Prancūzijos Alpes. Per tą katastrofą žuvo visi 150 keleivių ir įgulos narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius