-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa: 10 negeidžiamiausių darbų

Priežasčių, dėl kurių darbas nemėgstamas, yra įvairių. Mažas užmokestis, nereguliarios darbo valandos, nepatogi darbo vieta – nors tai atrodo smulkmenos, tačiau gali sugadinti darbo dieną ir taip pat požiūrį į darbą. Labai svarbu darbuotojui yra darbo kultūra, vadovas, bendradarbiai. Naujienų agentūra CNBC pateikia apklausos duomenis, atskleidžiančius 10 nemėgstamiausių darbų.
Darbiniai batai
Darbiniai batai / 123rf.com

10.Rinkodaros vadovas. Rinkodaros vadovas yra atsakingas už įvairios reklamos peržiūrą, naujų idėjų siūlymą, strategijų plėtojimą, kurios turėtų padidinti tam tikros prekės ar paslaugos pardavimą. Šis darbas nemėgstamas dažnai dėl tikslo ir krypties neaiškumo. Optimistiškiausias respondentų atsakymas buvo: „Darbas toleruojamas. Juk tai darbas, galų gale.“

9.Staklininkas. Už daugybę įrenginių operacijų atsakingas žmogus, prižiūrintis technologijų darbą. Dabar, kai stakles, kur reikėdavo daug rankinio darbo, pakeitė mašinos, žmogui dažniausiai belieka tik spaudyti mygtukus. Labai ribotos tobulėjimo galimybės.

8.Techninės pagalbos analitikas. Dažniausiai tai  žmogus, padedantis kitiems sutvarkyti kompiuterio problemas. Didžiąją dalį darbo sudaro tiesiog kalbėjimas su panikuojančiais žmonėmis. Nemėgstamas darbas dėl nuolatinių skubių iškvietimų, kartais net savaitgaliais ar per atostogas.

7.Teisininko padėjėjas. Jis padeda teisininkams sutvarkyti įvairius dokumentus. Darbo valandos ilgos, neproporcingas darbo užmokestis, nedidelės tobulėjimo galimybės.

6.Elektrotechnikas. Nors juos gali samdyti bet kas nuo paprasto restorano tinklo iki JAV laivyno, darbas beveik visada toks pats. Dažnai gedimus reikia sutaisyti itin greitai, todėl darbo sąlygos įtemptos. Daugiausiai darbu žmonės nepatenkinti dėl įvertinimo trūkumo, mažų galimybių tobulėti, jokios motyvacijos daryti darbus kokybiškai, nedraugiško darbo kolektyvo.

5. Techninis analitikas. Kalbama apie tokį specialistą, kurio darbas yra analizuoti informaciją, konstruoti, testuoti įrangą, pritaikyti ją didelėms infrastruktūroms. Darbas reikalauja labai aukšto išsilavinimo, tačiau už jį ir darbą esą atlyginama neproporcingai, trūksta komunikacijos bendrovėse, šių specialistų indėlis per menkai vertinamas.

4. Vyriausiasis tinklalapio administratorius. Jo darbas yra tvarkyti puslapio dizainą, kurti internetines aplikacijas. Jis privalo išmanyti ne tik techninius dalykus, bet ir klientų poreikius, tinklalapio vartotojų norus, o tam esą dažnai trūksta įvairių projekto grandžių komunikacijos.

3. Pardavimų vadybininkas. Šios specialybės atstovai skundėsi labai ribotomis galimybėmis tobulėti, aplankančiu nuoboduliu.

2. Pardavimų ir rinkodaros direktorius. Jis turi skatinti kompanijos vystymąsi, padėti verslui uždirbti kuo daugiau pinigų, neretai planuoti biudžetą, viešuosius ryšius ir organizuoti įvairiausius darbuotojų mokymus. Jiems esą trūksta vadovų paramos ir pagalbos, nėra galimybių tobulėti.

1. Informacinių technologijų direktorius. Tai, kad IT sektoriaus direktoriaus darbas yra pats nemėgstamiausias, analitikus nustebino – karjeros galimybės, solidi alga, atrodo, turėtų iškelti šį darbą į aukštumas. Tačiau šios srities specialistai skundėsi, kad darbdaviai dažnai proteguoja savo gimines, darbuotojams trūksta valdžios pagarbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius