Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertė: panikuojančiomis rinkomis pasinaudos sumanūs investuotojai

JAV finansų patarėja Suze Orman teigia, kad dabar finansų rinkose susiklosčiusi situacija yra didelė dovana investuotojams, rašo naujienų agentūra CNBC.
Londono biržoje makleriai augina telefoninių pokalbių sąskaitas.
Londono biržoje makleriai augina telefoninių pokalbių sąskaitas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Alpstant finansų rinkoms, reikia ne parduoti akcijas, o atvirkščiai – reikia ir toliau investuoti“, – pirmadienį užsidarius biržoms teigė S.Orman.

Finansų patarėja teigė, kad tai, kas vyksta dabar, yra menkniekis, palyginti su 2008 metais: „Manau, kad žmonės pamiršo, kas tada dėjosi – mes turėjome kur kas didesnių problemų nei šiandien. Tačiau ir tada akcijų rinka kilo jau 2009 metų rugpjūtį. Ji ir dabar pradės augti jau greitai.“

Blogiausia, S.Orman teigimu, yra tai, kad kai kurie investuotojai bando suplanuoti savo galimą uždarbį, o akcijų rinkoje tai esą neįmanoma.

„Kai kuriems investuotojams dabar tikrai sunku. Nuostoliai gali smarkiai sujaukti jų planus. Svarbiausia dabar yra nepanikuoti ir atsiminti, kad tai yra neilgai truksiantis reiškinys“, – teigė finansų patarėja.

Reikėtų suprasti, kad susidariusi situacija, S.Orman manymu, yra dovana: „Dabar yra pats laikas pirkti daugiau tų akcijų, kurių jau turi savo krepšelyje. Ir kuo daugiau akcijų turėsi, tuo daugiau uždirbsi per ilgą laiko tarpą. Svarbu nežiūrėti dabartinio pinigų balanso, bet apsispręsti, kokias akcijas verta pirkti dabar pat.“

Ji pataria daugiau pinigų turintiems investuotojams pirkti didesnio pelningumo akcijas, o galintiems investuoti – mažiau dairytis į 4-5 proc. pajamingumo akcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius