-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES kuriant nuolatinį Europos gelbėjimo fondą, teks keisti Lisabonos sutartį

Europos Sąjungos (ES) lyderiai susitarė įsteigti nuolatinį stabilumo mechanizmą, kuris padėtų bet kuriai valstybei narei, kurios skolų problemos keltų pavojų 16-os šalių euro zonai.
Hermanas Van Rompuy
Hermanas Van Rompuy / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl euro zonos stabilumo mechanizmo įsteigimo, reikės pakeisti ir ES Lisabonos sutartį, tačiau, diplomatų teigimu, jau dabar sutarta dėl būsimos formuluotės, praneša BBC interneto svetainė.

ES prezidentas Hermanas Van Rompuy pareiškė, kad ES lyderiai yra pasirengę padaryti bet ką, kad apsaugotų bendrą valiutą.

BBC primena, kad šiais metais Graikija ir Airija gavo skubią ES finansinę paramą.

Ketvirtadienį Briuselyje susitikę 27 ES šalių vadovai sutarė, jog 2013 metais nuolatinis fondas iš laikinojo euro zonos finansinės paramos fondo perims 750 mlrd. eurų.

Europos Komisijos prezidentas Jose Manuelis Barosso sakė, kad tai „didi diena Europai“ ir kad vadovams dabar beliko imtis veiksmų.

Referendumų neprireiks

Kuriant naują paramos mechanizmą prireiks keisti Lisabonos sutartį. Į ją bus įrašyti du nauji sakiniai, dėl kurių jau sutarė ES lyderiai.

Tačiau sutarties pakeitimai greičiausiai bus patvirtinti supaprastintu būdu. Tokiu būdu ES išvengtų ginčų ir referendumų, kurie kamavo sutartį ne vienerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius