-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G20: naujos taisyklės išgelbės pasaulio ekonomiką

Didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikime susitarta dėl naujų griežtų taisyklių, kurios turėtų padėti išvengti pasaulinės finansų krizės pasikartojimo.
G20 susitikimas Pitsburge (JAV)
G20 susitikimas Pitsburge (JAV) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

G20 lyderiai sutarė dėl kvotų Tarptautiniame valiutos fonde (TVF) ir Pasaulio banke perskirstymo besivystančių šalių naudai. Taip pat nutarta toliau stimuliuoti finansų sistemas, praneša CNN interneto svetainė.

„Mes išgelbėjome pasaulio ekonomiką nuo pražūties. Tačiau liko dar daug dalykų, kuriuos reikia nuveikti“, – po G20 susitikimo kalbėjo JAV prezidentas Barackas Obama.

Pitsburge (JAV) vykęs G20 susitikimas buvo jau trečiasis per mažiau nei metus. Jame pasaulio lyderiai nutarė toliau dirbti kartu ir pritarė bankų reguliavimo griežtinimui.

Pranešama, 2010-ųjų pabaigoje G20 ketina susitarti dėl naujų taisyklių reglamentuosiančių bankų kapitalo kiekybę ir kokybę. Tačiau kol kas nedetalizuojama, kaip tos taisyklės bus pritaikytos ir kaip jos veiks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius