-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikija sutiko apkarpyti valstybės išlaidas 24 mlrd. eurų – „The Financial Times“

Graikija sutiko su valstybės išlaidų mažinimo 24 mlrd. eurų projektu, pagal kurį, be kita ko, numatoma trejiems metams įšaldyti darbo užmokesčio augimą viešajame sektoriuje mainais už milijardines euro zonos šalių ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) paskolas, rašo informuotus šaltinius cituojantis britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
Eurai
Eurai / Photos.com
Temos: 2 Pinigai Graikija

Pasak leidinio šaltinių, galutinės biudžeto deficito sumažinimo 10–11 procentų per ateinančius trejus metus (nuo pernykščio 13,6 proc. BVP lygio) plano detalės dar derinamos ir dėl jų bus susitarta artimiausiu metu.

Į Graikijos pasiūlytą priemonių paketą taip pat įtrauktas jau antrasis šiais metais pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo didinimas 2–3 procentais.

Be to, Graikijos viešojo sektoriaus darbuotojai liks be 13-os ir 14-os algų, o piniginės pašalpos bus apkarpytos 5 procentais.

Į planą įtraukta ir pensijų sistemos reforma – vidutinis pensinis amžius bus padidintas nuo dabartinių 53 iki 67 metų, taip pat bus apkarpytos pensijos buvusiems valstybės įmonių darbuotojams.

Graikija taip pat numato privatizuoti dalį valstybės turto . Ketinama parduoti nemažai valstybės įmonių, kai kurių įmonių akcijos bus pasiūlytos Atėnų vertybinių popierių biržoje, dalis valstybės turto bus parduota ar išnuomota.

TVF spėja, kad Graikijai gali prireikti 100–120 mlrd. eurų pagalbos, o ne 45 mlrd. eurų, kuriuos jai anksčiau žadėjo fondas ir Europos Sąjungos (ES) šalys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius