-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijos drama: valdžia taupys, gyventojai protestuos

Graikijos ministras pirmininkas George'as Papandreou įtikino ministrų kabinetą paskubinti šalies išlaidų karpymą siekiant užtikrinti tarptautinę finansinę pagalbą. Taupyti nebenorintys gyventojai ruošiasi protestuoti.
Taksi vairuotojų streikas Graikijoje
Taksi vairuotojų streikas Graikijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuo Graikijos ryžtingumo taupant priklauso, ar Europos Komisija, Tarptautinis valiutos fondas ir Europos centrinis bankas skirs valstybei 8 mlrd. eurų pagalbos paketą, praneša „Deutsche Welle“.

„Tai yra metas priimti istorinius sprendimus. Metas imtis veiksmų. Jie privalo būti organizuoti, bendri, jei jie tokie nebus, mes greitai sulauksime nekontroliuojamų ir labai skaudžių veiksmų“, – Graikijos finansų ministras Evangelosą Venizelosą cituoja naujienų agentūra „Bloomberg“.

„Jei graikai nesilaikys savo programų, galimybės toliau jiems mokėti nebus. Tai svarbu ir kitoms valstybėms – reikia parodyti, kad fiskalinė politika turi būti griežta ir reikalavimų reikia laikytis“, – teigė Vokietijos centrinio banko prezidentas Jensas Weidmannas.

Pasitraukimo iš euro zonos galimybę Graikija kategoriškai atmeta. Evangelosas Venizelosas, teigė, kad buvimas euro zonoje yra „nesugrąžinamas, nacionalinis veiksmas“.

„Mes suprantame, kad mūsų fiskaliniai rodikliai yra problema visai euro zonai, bet mes esame pasiryžę ją išspręsti“, – teigė E.Venizelos.

Graikijos profesinės sąjungos ketina spalio penktąją protestuoti prieš Graikijos taupymo planus. Graikijos metro, tramvajų, autobusų  darbuotojai rytoj pradės parą truksiantį streiką.

Taupymo priemonės gilina Graikijos recesiją, besitęsiančią jau trečius metus. Tarptautinio valiutos fondo ekspertai prognozuoja, kad šiemet valstybės ekonomika susitrauks 5,5 proc., kitąmet – 2,5 proc., augti Graikijos bendrasis vidaus produktas (BVP) pradės tik 2013 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius