Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Italija susitarė dėl ekonomikos skatinimo reformų

Italijos valdžia skelbia sutarusi dėl pensijų sistemos reformos. Šalies premjeras anksčiau yra žadėjęs, kad tokiu atveju atsistatydins, rašo naujienų agentūra CNBC.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Italijai pavyko susitarti dėl ekonomikos skatinimo priemonių, kurių reikalavo Europos Sąjunga. Dviejų laikraščių teigimu, mainais į susitarimą Italijos premjeras Silvio Bersluconi žadėjo atsistatydinti.

S.Berlusconi ir svarbiausias jo koalicijos partneris Šiaurės lygos vadovas Umberto Bossi sutarė dėl pensijų sistemos reformos, kurios esmė – palaipsniui bus vėlinamas gyventojų išėjimas į pensiją.

Tikimasi, kad naujiena padės nuraminti rinkas ir Europos Sąjungos vadovams, trečiadienio vakarą susitinkantiems Briuselyje, padės priimti sprendimą, kaip gelbėti Europos ekonomiką.

Du Italijos laikraščiai – „La Stampa“ ir „La Repubblica“ – pranešė, kad S.Berlusconi žadėjo atsistatydinti, jei pavyks susitarti dėl pensijų reformos.

Pranešimą apie reformas ir savo tolesnius planus S.Berlusconi turėtų skaityti dar trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius