Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kodėl migrantai nukonkuruoja britus ir užima jų darbo vietas?

Britai yra per mažai išsilavinę, kad galėtų konkuruoti su imigrantais dėl darbo vietų, rodo neseniai paviešinta ataskaita.
Šalmas
Šalmas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Darbdaviai pastebi, kad baigusiųjų universitetus ir mokyklas išsilavinimas prastėja. Dėl šios priežasties jie nori, kad laisvas darbo vietas užimtų atvykėliai iš kitų šalių, ataskaitą, kuria apžvelgiama situacija darbo rinkoje, cituoja portalas dailymail.co.uk.

Viena iš penkių Didžiosios Britanijos įmonių šią vasarą įdarbino imigrantų. Toks pat įmonių skaičius taip elgtis ketina ateinantį rudenį. Ataskaitoje nurodoma, kad trečdalis imigrantų, kuriuos įdarbins Didžiosios Britanijos įmonės, yra ne iš Europos.

Imigrantus įdarbinančių įmonių atstovai pastebi, kad britų turimi įgūdžiai, pasirengimas dirbti blogėja kasmet ir neprilygsta imigrantų kvalifikacijai.

Keturi iš dešimties darbdavių teigia manantys, kad universitetus ir mokyklas baigusių britų raštingumas bei gebėjimas skaičiuoti per pastaruosius penkerius metus gerokai sumenko. Apžvalgoje teigiama, kad darbuotojų iš užsienio poreikis auga tiek, kiek gerėja ekonominė šalies situacija.

Ataskaitos autorius Gerwynas Daviesas įspėjo, kad Didžiojoje Britanijoje veikiančios tarptautinės korporacijos perkels darbo vietas į kitas šalis, jeigu čia joms nepavyks rasti kvalifikuotų darbuotojų.

G.Davieso teigimu, imigracijos apribojimas, kurio britai laukia kitąmet, gali pasirodyti kaip tik tada, kai darbdaviai vis dar turės pasistengti, kad rastų kvalifikuotų darbuotojų. Dėl šios priežasties imigracijos apribojimas, G.Davieso teigimu, galėtų smarkiai smogti šalies įmonėms.

„Vietos darbuotojus reikės apmokyti, kad jie galėtų užimti darbo vietas, kurios šiuo metu priklauso atvykėliams. Jeigu norima riboti imigraciją, tai reikia daryti pamažu, kad nesmuktų Didžiosios Britanijos konkurencingumas“, – sakė apžvalgos autorius.

Tačiau Didžiosios Britanijos imigracijos ministras Damianas Greenas pareiškė, kad šalies įmonės privalės sumažinti savo priklausomybę nuo imigrantų, nes tai esą nepadeda Didžiosios Britanijos bedarbiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius