-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos bendrovių akcijų turi tik drąsiausieji

Baiminantis naftos kainų smukimo, biržose vyksta masinis naftos bendrovių akcijų išpardavimas ir standartinių įmonių akcijų pirkimas, praneša naujienų agentūra „Reuters“.
Degalinė
Degalinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 OPEC Nafta

Žalios naftos kaina šiandien rytą krito daugiau nei 5 JAV doleriais, tačiau kiek vėliau, kritus dolerio kursui, atsitiesė ir buvo pigesnė tik kiek mažiau nei 2 doleriais – 108,82 JAV dolerio už barelį. Ketvirtadienio kritimas buvo dar didesnis – jis siekė per 10 JAV dolerių.

Vienu metu kaina buvo smuktelėjusi net 12 dolerių ir tai buvo didžiausias istorijoje smukimas per vieną dieną.

„Vakarykštis kainų kritimas išgąsdino visus bulius, dabar liko tik meškos. Instinktas yra viską likviduoti“, – sakė Thorbjoern Bak Jensenas, verslo rizikų konsultacijų bendrovės „Global Risk Management“ analitikas.

Ketvirtadienio smukimas susijęs su sąmyšiu biržose, kurias veikė sustiprėjęs doleris ir prasti Europos ir JAV paskelbti ekonominiai duomenys.

„Mūsų turimi duomenys leidžia daryti išvadą, kad didesnės nei 110 JAV dolerių už barelį žalios naftos kainos yra netvarios ir lemia tiek naftos paklausą, tiek ekonomiką", – teigė  Prancūzijos bendrovės „Credit Agricole“ analitikas Christophe Barretas.

Tuo metu OPEC atstovas sakė, kad su nafta susijusių įmonių akcijos buvo išparduotos dėl per aukštos barelio kainos. Idealiai nafta esą turėtų kainuoti nuo 90 iki 100 JAV dolerių už barelį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius