Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Newsweek“: Rusija planuoja pirkti įmonių Baltijos šalyse

Rusija siekia valdyti Ukrainos dujų sistemą ir nupirkti energetikos bei jos transportavimo sistemas Baltijos šalyse, žurnalo „Newsweek“ rusišką versiją cituoja naujienų agentūra „Bloomberg“.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas, pasak leidinio, yra davęs preliminarų sutikimą dėl šio projekto. / „Scanpix“ nuotr.

„Newsweek“ teigimu, tokius Rusijos planus liudija šalies Užsienio ministerijos paruoštas dokumentas, kuris buvo parengtas vasario mėnesį ir siūlantis nustatyti santykius su 61 valstybe.

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas esą yra davęs preliminarų sutikimą imtis šio projekto, o jo įgyvendinimą prižiūri Rusijos pirmasis vicepremjeras Igoris Šuvalovas.

Anot leidinio, valdyti Ukrainos dujų transportavimo sistemą ir sukurti tarptautinį dujų konsorciumą yra strateginis Rusijos tikslas. Šalis taip pat siekia ilgalaikių sutarčių tiekti branduolinį kurą į Ukrainos elektrines.

Kaip remdamasis projektu rašo žurnalas „Newsweek“, Baltijos šalys prarado investuotojų iš Europos Sąjungos susidomėjimą, jų turto vertė krinta, todėl Rusija turi supirkti regiono bendroves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius