-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie „Nord Stream“ akcininkų prisijungė prancūzų „GDF Suez“

Prancūzijos energetikos milžinė „GDF Suez S.A.“ įsigijo 9 proc. „Nord Stream“ konsorciumo akcijų ir tapo penktąją Baltijos jūros dujotiekio projekto dalininke. Prancūzams po 4,5 proc. akcijų dalį pardavė Vokietijos bendrovės „E.ON Ruhrgas AG“ ir „Wintershall Holding GmbH“, kurios pasiliko po 15,5 proc. “Nord Stream” akcijų.

„Integrity PR“ pranešime spaudai tiegiama, kad kitų akcininkų nuosavybės dalys nepakito – Rusijos „OAO Gazprom“ priklauso 51 proc. akcijų, o Olandijos dujotiekių infrastruktūros kompanijai „N.V. Nederlandse Gasunie“ – 9 procentai.

Pirmasis akcijų pirkimo dokumentas tarp „GDF Suez S.A.“ ir „Nord Stream“ buvo pasirašytas vakar Sankt Peterburge vykstančio Tarptautinio ekonomikos forumo metu. Užbaigti akcijų pirkimo sandorį ketinama per artimiausias savaites.

„Nord Stream“ yra įkvėpiantis pavyzdys, kaip Rusija ir Europa gali bendradarbiauti energetikos srityje. Esame abipusiai priklausomi vieni nuo kitų: Rusija turi didžiausius pasaulyje gamtinių dujų išteklius, o Europa yra svarbiausia Rusijos rinka. „Nord Stream“ akcininkai taip pat aktyviai dirba išvien su „Gazprom“ dujų išteklių tyrimo, gamybos ir perdavimo srityse“, – sakė „Nord Stream“ vykdomasis direktorius Matthias Warnigas.

„Tai, kad į „Nord Stream“ konsorciumą įsilieja viena iš didžiausių Europoje energetikos bendrovių, patvirtina Baltijos jūros dujotiekio projekto finansinį, komercinį, eksploatacinį ir sutartinį pajėgumą, – tęsė M. Warnig. – „GDF Suez“ prisijungimas yra svarbus siekiant patenkinti augančius gamtinių dujų importo poreikius Europoje“.

Sulyg prancūzų įsiliejimu į konsorciumą dujotiekio projekte dalyvauja akcininkai iš šalių, kurios sunaudoja apie 40 proc. visų dujų Europoje: Vokietija, Olandija ir Prancūzija.

Visi „Nord Stream“ akcininkai, atitinkamai pagal turimą akcijų kiekį, finansuoja 30 proc. projekto išlaidų, siekiančių 7,4 mlrd. eurų (25,55 mlrd. litų). Likusi 70 proc. dalis projektui reikalingų lėšų pritraukiama iš tarptautinių bankų ir eksporto kreditų agentūrų. Konsorciumas jau pradėjo 1224 km ilgio dujotiekio tiesimo darbus Baltijos jūroje. Planuojama, kad dujos šiuo vamzdynu iš Rusijos į Europą pradės tekėti 2011.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius