-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinės kompanijos stabdo veiklą Egipte

„Coca-Cola“, „Cisco Systems Inc.“, „Vokswagen AG“ ir kitos tarptautinės kompanijos stabdo savo veiklą Egipte, kol nuslūgs neramumai.
Chaoas Kaire
Chaoas Kaire / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 HSBC Egiptas Kairas

Didžiausia pasaulyje gaiviųjų gėrimų gamintoja „Coca-Cola“ uždarė savo biurą Kaire ir neatidarys jo, kol Egipte nepasidarys saugiau, pranešė kompanijos atstovas spaudai Kenthas Kaerhoegas, tačiau atsisakė paviešinti informaciją, kiek darbuotojų „Coca-Cola“ turi Egipte, rašo agentūra „Bloomberg“.

Savo ruožtu užkandžių gamintoja „PepsiCo Inc“ pranešė, kad visiems darbuotojams, kurie nėra Egipto piliečiai, padeda kuo greičiau grįžti namo.

Didžiausia pasaulyje tinklo įrangos kompanija „Cisco“ taip pat laikinai uždarė savo biurą. Kompanija pasekė „Coca-Cola“ pavyzdžiu ir taip pat atsisakė atskleisti Egipte turimų darbuotojų skaičių, tačiau pranešė atidžiai stebinti situaciją.

Norvegijos koncernas „Statoil ASA“ nutraukė naftos gavybos darbus atviroje jūroje.

Savo ruožtu Didžiosios Britanijos farmacijos milžinė „GlaxoSmithKline PLC“, Egipte turinti apie 500 darbuotojų, uždarė ir biurus, ir gamyklas. Kompanijos atstovė spaudai pranešė, kad veiklą teko stabdyti, nes dėl sutrikusio transporto eismo žmonės negali pasiekti darbo.

Egipto bankų sistema visiškai paralyžiuota. Egipto centrinis bankas neleidžia nei šalies, nei užsienio bankams atidaryti savo padalinių, nes baiminasi, kad jie gali būti apiplėšti.Tuo tarpu kompiuterių ir spausdintuvų gamintoja „Hewlett-Packard Co“ pataria darbuotojams dirbti iš namų.

Nedirba ir bankai

Egipto bankų sistema visiškai paralyžiuota. Egipto centrinis bankas neleidžia nei šalies, nei užsienio bankams atidaryti savo padalinių, nes baiminasi, kad jie gali būti apiplėšti.

Uždaryti savo padalinius Egipte buvo priverstas toks bankas kaip „HSBC Holdings Plc“, Egipte turintis 2 100 darbuotojų. „Mes atidžiai sekame įvykius“, – agentūrai „Bloomberg“ sakė banko atstovas spaudai Brandanas McNamara.

Didžiausias Šveicarijos bankas UBS AG ir trečias pagal dydį Didžiosios Britanijos bankas „Barclays“ taip pat sustabdė padalinių veiklą Egipte.

„RIA Novosti“ praneša, kad egiptiečiai jau penkias dienas negali gauti pinigų iš bankomatų, nes jie tušti. Pinigų neliko ir valiutos keityklose.

Be to, sparčiai krinta Egipto svaro vertė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius