-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija nebeatmeta Graikijos bankroto galimybės

Vokietijos ekonomikos ministras Philippas Rosleris nebeatmeta Graikijos bankroto galimybės, jeigu tai padėtų išgelbėti vieningą Europos valiutą, skelbia „Deutsche Welle“.
Protestuotojai prie Graikijos parlamento
Protestuotojai prie Graikijos parlamento. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Graikija

„Tam, kad būtų stabilizuotas euras, nebegalima sau uždrausti jokių idėjų“, – sakė ministras. Tokioms idėjoms jis priskyrė ir „organizuotą Graikijos bankrotą, jeigu tam bus sukurtos reikalingos priemonės.“

Ministras teigia, kad kai kurios šalys, tokios kaip Graikija, iki šiol nededa pakankamai pastangų, kad būtų mažinamas biudžeto deficitas. Tai mažina rinkų pasitikėjimą euru. „Graikijos vyriausybė privalo suvokti, kad suplanuotą paramą mes skirsime priklausomai nuo to, kaip aktyviai Graikija vykdys reformas“, – teigė Vokietijos ekonomikos ministras.

„Der Spiegel“ duomenimis, Vokietija ruošiasi dviem scenarijams Graikijoje – pagal vieną jų šalis lieka euro zonoje, pagal kitą ji grįžta prie nacionalinės valiutos.

Panašu, kad Graikija siunčiamus signalus suvokė – šios šalies Vyriausybė parengė planą, kaip biudžeto deficitą sumažinti 2 mlrd. eurų. Tam įvedamas naujas nekilnojamojo turto mokestis. Graikijos premjeras pareiškė, kad šalis pasiruošusi „stoti į kovą, kad būtų išvengta katastrofos – visos šalies ir jos tautos bankroto.“ Jis taip pat sakė, kad didelių aukų išvengti šįsyk nepavyks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius