Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„StartupHighway“ mentorius Povilas Skrebutėnas: reikia imti ir daryti

Povilas Skrebutėnas – verslo akceleratoriaus „StartupHighway“ mentorius ir „Eskimi“ kompanijos bendraįkūrėjas bei produkto vadovas. „Eskimi“ – tai Lietuvių sukurtas mobilusis socialinis tinklas, šiuo metu Afrikoje skaičiuojantis dešimt milijonų vartotojų.
Povilas Skrebutėnas
Povilas Skrebutėnas / „StartupHighway“ nuotr.
Temos: 1 Mentorius

Taigi, tęsiant žaibo klausimų seriją apie įprastus, kasdienius, tačiau unikalius darbo įpročius, šįkart pakalbinome Povilą.

– Be kokios programėlės ar programinės įrangos negalėtumėte gyventi?

– „MacBook“ kompiuteryje turiu dvi programas, dėl kurių darbai „Eskimi“ kompanijoje nestovi vietoje – „Sequel Pro“ ir „OmniGraffle“. Pirmoji programa skirta duomenų apdorojimui. Tikslas paprastas – supranti, kaip žmonės vartoja mūsų produktą, ir tokiu būdu jį tobulinti. „OmniGraffle“ skirta maketų ir karkasų kūrimui.

Kitas dalykas – esu pratęs užsirašyti idėjas bei pagrindines mintis iš vykusių susitikimų, todėl neišsiverčiu be „Evernote“ programos. Visiems gerai žinomas „Excel“ praverčia skaičiuojant duomenis. Galiausiai „RubyMine“ ir „Textmate“ programos skirtos programavimui.

Mobiliajame telefone aplikacijų taip pat netrūksta. Vienu metu darau daug dalykų, o aplikacijos padeda nepasimesti ir darbus atlikti laiku. „Flipboard“ skirta skaityti leidinius, „Trello“ – sekti projekto vystymo eigą, „Pingdom“ – internetinių puslapių monitoringui, ir galiausiai „iCacti“ – serverių priežiūrai.

Iš socialinių tinklų naudoju „Foursquare“ aplikaciją, kuri padeda rasti Vilniuje išsibarsčiusius draugus. Taip pat planšetiniame kompiuteryje mėgstu skaityti knygas, todėl „iBook“ ir „Kindle“ yra įrankiai, be kurių sunkiai išsitekčiau.

Tiesa, „Spotify“ – muzikos klausymosi (streaming) servisas – yra tiek kompiuteryje, tiek mobiliajame telefone! (Šypsosi).

– Kaip atrodo Jūsų darbo vieta?

– Paprastai darbo vietoje vyrauja šiokia tokia netvarka, kurią kas dvi ar tris dienas susitvarkau. Taip pat ant darbo stalo visada yra popieriaus lapas ir pieštukas. Tam, kad šovus į galvą idėjai, galėčiau greitai nupiešti eskizus ir užsirašyti keletą komentarų.

 StartupHighway nuotr./Povilas Skrebutėnas
„StartupHighway“ nuotr./Povilas Skrebutėnas

– Kokia Jūsų mėgstamiausia darbotvarkės ar projektų planavimo programa?

– „Eskimi“ naudojame „Beedo“ – lietuvaičių sukurtą projektų planavimo programą.

– Kokią muziką klausote darbo metu?

– Visuomet klausau „Spotify“, kur pasirenku skirtingą muziką skirtingiems darbams atlikti. Pavyzdžiui, kada tenka apdoroti duomenis, klausau labiau atpalaiduojančią muziką, darbo efektyvumą pastiprindamas gera doze kofeino.

– Ką Jūs galite padaryti geriau už kitus?

– Mano stiprioji pusė – produktų kūrimas ir jų vystymas. Visa tai atėjo iš vaikystės. Dar 1995 metais sukūriau savo pirmąjį skaitmeninį produktą. Tada supratau, kad mano pašaukimas yra kurti dalykus. Beje turiu tvirtas IT žinias, todėl su programuotojų komanda kalbamės, kaip sakant, ta pačia kalba.

– Kokius savo kolegų charakterio bruožus ir įpročius labiausiai vertinate?

– Myliu savo komandą, nes manau, kad dirbu su geriausiais kolegomis. Vertinu jų užsidegimą ir parodytą rūpesti„Eskimi“. Smagu prisiminti, kuomet komanda puse penkių ryto gali atlikti „degančius“ darbus.

– Aš___________, kad...

– Gal tai nuskambės banaliai, tačiau norėčiau su komanda suburti 100 milijonų „Eskimi“ vartotojų. Jeigu pavyktų pasiekti šį tikslą, su komanda keliautumėme aplink pasaulį. Pažadu.

– Koks Jūsų miego ritmas?

– Paprastai miegu 6-7 valandas. Miegoti einu iki  24.00 valandos, o keliuosi 6.00 valandą ryte. Tai jau tapo įpročių, net ir savaitgaliais keliuosi tokiu laiku.

– Kokį geriausią patarimą esate gavęs?

– Gerai pasakęs yra seras Richard Branson „Screw it, let‘s do it“ (liet. k. Velniop, darom). Kiekvieną dieną gali svajoti apie dalykus, tačiau privalai imti ir daryti, jeigu nori įgyvendinti tai, apie ką svajoji. Tai labai paprasta, tiesiog reikia daryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius