-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su „Versli Lietuva“ pagalba Lietuvos biotechnologijų startuolis žengia į Izraelio rinką

Lietuvos biotechnologijų bendrovė „ProBioSanus“ pasirašė atstovavimo sutartį su viena didžiausių Izraelio plataus vartojimo, asmens higienos ir medicinos prekių distribucijos kompanijų „Bharat Israel“. Planuojama, kad jau šį rudenį Izraelyje bus pradėta prekiauti „ProBioSanus“ gaminamais natūraliais, probiotikų pagrindu sukurtais valymo ir asmens higienos produktais. Kontaktas su įmone Izraelyje užmegztas Komercijos atašė Izraelyje Kristinos Biraitės pastangomis.
Lietuvos biotechnologijų bendrovė „ProBioSanus“ pasirašė atstovavimo sutartį su viena didžiausių Izraelio plataus vartojimo, asmens higienos ir medicinos prekių distribucijos kompanijų „Bharat Israel“.
Lietuvos biotechnologijų bendrovė „ProBioSanus“ pasirašė atstovavimo sutartį su viena didžiausių Izraelio plataus vartojimo, asmens higienos ir medicinos prekių distribucijos kompanijų „Bharat Israel“. / „ProBioSanus“ nuotr.

„Dar laukia mūsų gaminių registravimo Izraelyje procedūra, tačiau pirmieji atsiliepiami rinkoje apie produktus yra labai geri, tad tikimės sėkmingo starto. Susidomėjimas pažangiais produktais Izraelyje yra labai didelis, čia veikia daug inovatyvių kompanijų, tad tai, kad įžengėme į šią konkurencingą ir reiklią rinką yra tikras mūsų kuriamų produktų įvertinimas ir, be abejo, esame dėkingi už pagalbą VšĮ „Versli Lietuva“, – sako „ProBioSanus“ vadovas Tomas Andrejauskas.

„Intensyvus Lietuvos ir Izraelio bendradarbiavimas gyvybės mokslų srityje prasidėjo pernai Vilniuje „Versli Lietuva“ organizuotame gyvybės mokslų forume  „Life Science Baltic 2012“, kuriame dalyvavo daugiau nei 100 verslininkų ir mokslininkų delegacija iš Izraelio – tai istorinės reikšmės ir mąsto įvykis dvišaliuose santykiuose. „ProBioSanus“ ir „Bharat Israel“ susitarimas puikiai iliustruoja pirmuosius šių santykių rezultatus.“ – teigia Kristina Biraitė Komercijos atašė Izraelyje. 

Pasak K.Biraitės, Izraelio kompanijos labai aktyviai domisi galimybėmis atlikti klinikinius tyrimus Lietuvoje, nemažai jų jau  bendradarbiauja su Lietuvos medicinos įstaigomis. Izraelio rizikos kapitalo fondai ir jų kompanijos domisi investicijomis Lietuvoje.  Augant Lietuvos gyvybės mokslų sektoriui, atsiras daugiau galimybių pritraukti investicijas iš Izraelio. Lietuvos ir Izraelio vyriausybės yra pasirašiusios susitarimą dėl bendradarbiavimo mokslinių tyrimų srityse. Pagal minėtą susitarimą organizuotas kvietimas teikti paraiškas bendrų projektų įgyvendinimui sulaukė didelio susidomėjimo, buvo atrinkti 3 bendri Lietuvos – Izraelio kompanijų  projektai, kurie bus iš dalies finansuojami abiejų valstybių.

„ProBioSanus“ vysto ir gamina mažai analogų pasaulyje turinčius produktus – ProBiotic – namų ir biuro valymo priemones su probiotikais, kurios ne tik puikiai išvalo paviršius, bet ir sukuria natūralią fizinę apsaugą nuo pavojingų bakterijų. Tokiu būdu šios priemonės sveikatina mūsų namų ir darbo aplinką, o jų poveikis yra ilgalaikis. „Tai pakankamai nauja technologija, kuri ateityje neabejotinai sukurs namų priežiūros revoliuciją. Probiotikų naudojimą buityje planuojame plėsti, įvedinėdami ir naujus pažangius produktus į rinką – visų pirma asmens higienos, kosmetikos, maisto pramonės srityse.“ – sako T. Andrejauskas.

2012 m. įkurta „ProBioSanus“ produkcija jau platinama Lietuvoje ir Skandinavijos šalyse. Greitu metu pradės veikti „ProBioSanus“ cheminė ir mikrobiologinių tyrimų laboratorija, į kurią bus investuota daugiau nei 1,5 mln. litų. „Lietuvoje turime stiprią mokslinę bazę ir intelektinį potencialą, todėl ypatingą dėmesį skiriame naujų formulių ir produktų kūrimui. Naujoji laboratorija padės rasti sprendimus, o jų dėka galėsime plėsti savo produktų asortimentą, juos tobulinti ir kurti naujus. Kai kurias savo žinias pasiūlysime ir kitiems Lietuvos bei užsienio gamintojams, kurie, įsigiję licenciją, produkciją galės gaminti pagal mūsų išrastas formules“, – sako „ProBioSanus“ vadovas T. Andrejauskas.

„ProBioSanus“ yra viena iš 5 Lietuvos bendrovių šiuo metu Tel Avive dalyvaujančių vienoje didžiausių pasaulyje gyvosios gamtos mokslų parodoje „ILSI-BIOMED 2013“. Lietuvos biotechnologijų įmonė čia pristato savo mokslinių tyrimų ir plėtros (R&D) potencialą. Kartu su šia kompanija nacionaliniame jungtiniame VšĮ „Versli Lietuva” stende savo pasiekimus ir produkciją pristatys ir „Biotechpharma“, UAB, „Ekspla“, UAB, „MedSiNet LT“, UAB bei „Optolita“, UAB. Taip pat 13-ą kartą vyksiančioje pasaulinėje parodoje „ILSI-BIOMED 2013“ bus pristatomas ir „Life Science Baltic 2014“ forumas vyksiantis Vilniuje kitų metų rugsėjo 10-12 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius