-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius tikisi, kad netrukus bus gauti leidimai eksportuoti pieną į Kiniją

Lietuva artimiausiu metu turėtų gauti leidimus eksportuoti pieno produktus į Kiniją, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.
Pieno produktai
Pieno produktai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kalbėjome ir apie pieno eksportą į Kiniją. (...) Kalbant apie sertifikatų galutinį patvirtinimą Kinijos vyriausybės, buvo atsakyta, kad šie sprendimai bus priimti artimiausiu metu. O šiuo metu yra susilaikyta dėl, manau, dėl procedūrinių tam tikrų dalykų“, – interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius, kuris pirmadienį Bukarešte susitiko su Kinijos valdžios atstovais

Jo teigimu, Lietuva Kinijos rinkai galėtų pasiūlyti pieno, mėsos ir žuvies produktų.

„Šiuo metu dirbama su Kinija dviem kryptimis – tai pirmiausia pieno produktai, mėsos gaminiai. Tai pat dirbama ir Šanchajuje – norima atidaryti Lietuvos verslo atstovybę“, – kalbėjo premjeras.

„Šiuo metu dirbama su Kinija dviem kryptimis – tai pirmiausia pieno produktai, mėsos gaminiai. Tai pat dirbama ir Šanchajuje – norima atidaryti Lietuvos verslo atstovybę“, – kalbėjo premjeras.

A.Butkevičiaus teigimu, Kinijos premjeras Li Keqiangas pakvietė jį atvykti į Kiniją.

Spalio pradžioje premjeras teigė, jog iš Kinijos į Lietuvą negrįžta patvirtinti sertifikatai. Veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius BNS anksčiau sakė, kad Lietuva visus dokumentus su Kinija jau yra suderinusi ir laukia galutinių licencijų. Jas Kinija vėluoja atsiųsti beveik mėnesį.

Lietuvos politikams rugsėjo viduryje susitikus su Tibeto dvasiniu lyderiu Dalai Lama, Kinija atšaukė komercijos viceministro vizitą Lietuvoje. Neatmetama, kad dėl tų pačių priežasčių gali vėluoti ir pieno eksporto licencijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius