-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investuotojai masiškai superka Trečiojo pasaulio dirbamą žemę

Liberijoje užsienio investuotojai supirko 100 proc. dirbamos žemės, jau parduota 49 proc. Filipinų dirbamos žemės, Ukrainoje išparduota trečdalis ūkiui skirtos žemės. Masiškai žemę Trečiojo pasaulio šalyse superkantys investuotojai tikisi uždirbti iš brangstančių maisto produktų.
Traktorius
Traktorius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Investicijos

Kaip praneša Vokietijos dienraštis „Der Spiegel“, užsienio investuotojai dideliais kiekiais superka arba ilgam laikui išsinuomoja didžiulius dirbamos žemės plotus Trečiojo pasaulio šalyse. Investicijos, manoma, atsipirks, nes maisto produktai brangsta, o pasaulio populiacija vis didėja.

Priduriama, kad  šiuo metu stebimas „žemės graibstymas“ yra nauja kolonializmo forma, dažnai nukreipta prieš vietinių interesus. Šis procesas stebimas Afrikos, Pietų Amerikos, Azijos ir Rytų Europos valstybėse.

Skelbiama, kad Liberijoje užsienio investuotojai jau supirko 100 proc. dirbamos žemės, parduota 49 proc. Filipinų dirbamos žemės, verslininkai iš JAV jau yra supirkę 36 proc. Ukrainos dirbamų plotų.

Skelbiama, kad Argentinos investuotojai yra supirkę 18 proc. Urugvajaus dirbamų plotų, Singapūro verslininkams priklauso beveik 86 proc. Gabono dirbamos žemės, Pietų Afrikos investuotojai yra supirkę arti 28 proc. Mozambiko  ūkio paskirties žemės.  Priduriama, kad Madagaskare jau parduota 10 proc. ūkio paskirties žemės (54 proc. priklauso britams), Papua Naujojoje Gvinėjoje išparduota 33 proc. žemės (90 proc. yra supirkę Malaizijos investuotojai), Tanzanijoje parduota 18 proc. dirbamos žemės (45 proc. priklauso Švedijai).

Kaip rašo „Der Spiegel“, „naujojo kolonializmo“ ūkininkai paprastai sodina tik monokultūras, todėl dėl to greitai nualinama žemė.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius