-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija patvirtino leidimą Lietuvos pieno produktų eksportui

Kinijos sertifikavimo ir akreditavimo tarnyba (CNCA) patvirtino septyniolikos Lietuvos pieno perdirbimo įmonių, kurioms yra suteikiama teisė eksportuoti pieno produktus į šią Azijos valstybę, sąrašą, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Dietiniai produktai
Pieno produktai / Fotolia nuotr.

„Tai puiki naujiena Lietuvos pieno produktų gamintojams. Derybos dėl pieno ir pieno produktų leidimų eksportui į Kiniją pradėtos dar 2011 metais“,– pranešime cituojamas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Deividas Kliučinskas.

Pasak VMVT, procesas užtruko,nes Kinijos atsakingoms institucijoms pateikta keli šimtai kopijų dokumentų, klausimynų.

Kinijos ekspertai 2 kartus buvo atvykę į Lietuvą ir vertino ne tik įmonių pasirengimą, bet ir visos valstybinės maisto ir veterinarinės kontrolės sistemos efektyvumą ir patikimumą.

Leidimus eksportuoti gavo UAB „HOCHDORF Baltic Milk“, „Marijampolės pieno konservai“, „Rokiškio sūris“, „Vilkyškių pieninė“, „Kelmės pieninė“, „Modest“, „Žemaitijos pienas“, „Rokiškio pienas“ fil. Ukmergės pieninė, „Rokiškio pieno gamyba“, „Pieno žvaigždės“ fil. „Mažeikių pieninė“, „Šilutės Rambynas“, „Pienas LT“, „Pieno žvaigždės“ fil. „Pasvalio sūrinė“, URIGA, LITAMILK, „Lukšių pieninė“ Jurbarko skyrius.

Į Kiniją Lietuvos įmonės galės eksportuoti kondensuotą pieną, sviestą, sūrius, pieno miltelius, baltymų koncentratus ir kitą pieno produkciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius