-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitų metų grūdų derlių lems šios vasaros orai

Šiemetis javų derlius įvairiuose Lietuvos regionuose skirtingas: vieniems ūkininkams jis užderėjo geras, o kita dalis ūkininkų į laukus varo ne kombainus, bet traktorius – ne kulia, o užaria. Ar bus ką pjauti kitą vasarą, lems dar šios vasaros orai, rašo „Lietuvos žinios“.
Kviečiai
Kviečiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tikrai perdeda tie, kurie skelbia apie šiemetį rekordinį grūdų derlių, nors apskritai jis nėra prastas. Daliai Lietuvos regionų grūdų augintojų šie metai – tikra katastrofa“, – teigė Lietuvos grūdų augintojų asociacijos pirmininkas Aušrys Macijauskas.

Anot jo, problema, kad jeigu šią savaitę nebus pakankamai lietaus, gali neužderėti kitų metų derlius. Šią savaitę pagal agrotechnikos rekomendacijas reikėtų užbaigti žieminių rapsų sėją: „Jei daugiau lietaus nebus, žiemkenčių sėti neteks“.

Jo nuomone, dabartinę sausrą jau reiktų vadinti stichine nelaime, mat menkas lietus tapo visos Lietuvos ūkininkų problema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius