„Žinome nemažai žmonių, kurie gaminasi burgundiškas sraiges. Jas žino tie, kurie daug keliauja. Mes gaminame iš sraigių produktus, o šaldytą sraigių mėsą dažniausiai eksportuojame. Lietuvoje jos dar nesiūlome, nes vis vien reikia mokėti iš jos gaminti patiekalus. Lietuvos rinkai tiekiame įvairių rūšių burgundiškas sraiges“, – laidoje „Žaliavų rinkos pulsas“ sakė verslininkė.
Pašnekovės žiniomis, anksčiau sraigių kainos buvusios gana aukštos, nes jas į Lietuvą importuodavo iš Prancūzijos. Jų kaina svyruodavo nuo 17 Lt iki virš 20 Lt.
Šiuo metu situacija daug geresnė, kainos, pasak D.Girdziušienės, sumažėjusios.
„Didžiuosiuose prekybos centruose 12 sraigių vienetų galima paskanauti už 12,99 Lt“, – tikino pašnekovė. Jos teigimu, tiek sraigių pakanka vienam žmogui pasisotinti.