-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMVT vadovas Jonas Milius: su kiaulių maro problema turėsime išmokti gyventi

Kiaulių maro problema kaimyninėje Baltarusijoje yra ilgalaikė ir Lietuva su ja turės išmokti gyventi, sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius.
Jonas Milius
Jonas Milius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį kiaulių maro problemą bei kitus klausimus susitikime su Seimo Kaimo reikalų komiteto nariais, tarnybų atstovais aptars Lietuvoje viešintis eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis.

„Problema yra didelė, juo labiau kad baltarusiai nesidalija informacija. Baltarusiai mano, kad turi tik du oficialius židinius, tačiau Rusijos puslapyje pažymėta, kad Baltarusija visa nusėta (židiniais – BNS), visas pasienis. Baltarusijoje dar yra viena problema – kad beveik visi mėsos kombinatai užkrėsti virusu. Mes antra savaitė tiriame jų produkciją, kurią norima nelegaliai įvežti, ir randame dešrose virusą. Tai rodo, kad yra didelė problema. Turėsime išmokti gyventi su maru. Mūsų problema – kaip priversti kaimynus, kad būtų skaidrūs ir dalytųsi informacija“, – žurnalistams prieš susitikimą sakė J.Milius.

Skyrė papildomai 2 mln. litų

Eurokomisaras V.P.Andriukaitis komitetui sakė turįs žinią, kad Europos Komisija (EK) praėjusį penktadienį nusprendė Lietuvai kompensacijoms dėl kiaulių maro skirti 1,937 mln. eurų (6,691 mln. litų).

„Viena iš žinių, kad praėjusį penktadienį EK paskyrė papildomai beveik 2 mln. eurų kompensacijoms, susijusioms su nuostoliais dėl kiaulių maro. Tai papildomi pinigai, kurių ES nėra tiek daug, esant tokiai sudėtingai situacijai“, – žurnalistams sakė eurokomisaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius