Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šventėje „Po rudens darbų“ – padėkos ir sveikinimai Varėnos rajono žemdirbiams

Varėnos rajono žemdirbiai, seniūnai, seniūnaičiai, bendruomenių pirmininkai bei aktyviausi bendruomenių nariai, kurie savo triūsu ir gražiais darbais puoselėja mūsų kraštą, susirinko į Varėnos rajono savivaldybės organizuotą tradicinę žemdirbių pagerbimo šventę „Po rudens darbų“.
Žemdirbių šventėje A.Kašėtai įteikta duona
Žemdirbių šventėje A.Kašėtai įteikta duona / Varėnos rajono savivaldybės nuotr.

Šventės dalyvius pasveikinęs Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta pažymėjo, kad baigiantis metams yra gera proga drauge su Varėnos krašto žemdirbiais pabūti kartu ir pasidžiaugti sėkmingai nuveiktais šių metų darbais – išaugintu derliumi, laimėjimais ir pasiekimais.

„Džiaugiuosi visų jūsų dzūkišku atkaklumu ir optimizmu, nes šie metai žemdirbiams nebuvo lengvi, tačiau jūsų darbštumo dėka į aruodus subyrėjo neblogas derlius. Linkiu ir toliau tęsti gražias žemdirbystės tradicijas. Dėkoju ir už tai, kad be savo kasdienio triūso esate aktyvūs savo bendruomenių nariai. Šiuo metu, kai kaimai išgyvena didelius pokyčius ir juose mažėja gyventojų, nyksta švietimo įstaigos, jūs vieni didžiausių savo kaimuose esančių šviesulių“, – kalbėjo meras.

Žemdirbiai A.Kašėtai įteikė austu lininiu rankšluosčiu apjuostą naminės duonos kepalą.

Varėnos rajono savivaldybės Žemės ūkio ir kaimo reikalų skyriaus vedėjas Irmantas Laniauskas apžvelgė nuveiktus šių metų darbus ir pasiekimus žemės ūkio srityje.

Šie metai žemdirbiams nebuvo lengvi, tačiau jūsų darbštumo dėka į aruodus subyrėjo neblogas derlius, – kalbėjo A.Kašėta.

„Ūkininkavimas yra sunkus ir rizikingas verslas. Nepakanka būti geru savo srities specialistu, esate priklausomi ne tik nuo ekonomikos veiksnių, bet ir nuo gamtos. Šie metai nebuvo lengvi, nedžiugino supirkimo kainos, buvo nemažai nuostolių. Tačiau nepaisydami iššūkių, išlikote kantrūs, ištvermingi, aktyviai dalyvavote įvairiuose projektuose modernizuojant techniką ir pastatus“, – kalbėjo I.Laniauskas.

Šventės metu buvo apdovanoti Varėnos rajono savivaldybės organizuoto konkurso „Metų ūkis“ prizininkai. Padėkos ir piniginiai prizai įteikti: I vietos laimėtojams Rasai ir Deividui Lukoševičiams, II vietos – Aušrai ir Rimui Jarusevičiams, II vietą iškovojusiems Valentinai ir Viktorui Smilginiams. Padėkos ir paskatinamosios premijos įteiktos Renei ir Petrui Tamulevičiams, Petrui Sinkevičiui ir Valdui Skindarui.

Padėkos ir piniginiai prizai įteikti ir konkurso „Rudeninis arimas“ prizininkams: I vietos laimėtojui Povilui Petruškevičiui, II vietos – Eimantui Baubliui ir III vietą laimėjusiam Valdui Skindarui.

Šventės dalyvius linksmino teatralizuota muzikine komedija „Senberniai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius