-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arnoldas Schwarzeneggeris. „Governatoriaus“ svajonių gyvenimas

Kadaise Arnoldas Schwarzeneggeris, pravardžiuojamas „Governatoriumi“, buvo liesas, baugštus berniukas, o dabar jis - įtakingas Amerikos politikas bei šou verslo legenda.
Foto naujienai: Arnoldas Schwarzeneggeris. „Governatoriaus“ svajonių gyvenimas
Bulls nuotrauka / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Arnoldas Aloisas Schwarzeneggeris.

Gimimo metai, vieta: 1947 07 30, Austrija.

Šeima, kurioje gimė: policijos viršininko ir namų šeimininkės šeimoje, turi vyresnįjį brolį iš pirmosios motinos santuokos.

Šeiminė padėtis: vedęs, žmona - Maria Shriver (52), turi keturis vaikus: Katherine (19), Christiną (17), Patricką (15), Christopherį (11).

Meilės nuotykiai: buvo užmezgęs meilės romaną su Barbara Baker, Sue Moray.  

Karjeros pasiekimai: garsus kultūristas, veiksmo filmų bei komedijų aktorius, verslininkas, respublikonų politikas, šiuo metu užimantis 38-ojo Kalifornijos gubernatoriaus pareigas.


Kadaise Arnoldas Schwarzeneggeris, pravardžiuojamas „Governatoriumi“, buvo liesas, baugštus berniukas, o dabar jis - įtakingas Amerikos politikas bei šou verslo legenda. Sėkmė, bandymas atsikratyti kompleksų ir beatodairiškas atkaklumas... Ar tai viskas, ko reikia nusikalti laimei?


Pirmieji filmai - niekam tikę


Sunku patikėti, kad veiksmo juostoje „Terminatorius“ sublizgėjęs Arnoldas pirmuosiuose savo filmuose atrodė kaip beviltiškas, niekam tikęs aktorius. Režisierius labai erzino jo pavardė, tad iš Arnoldo Schwarzeneggerio jis tapo Arnoldu Strongu (anglų k. - „stipruoliu“). Be to, daug kam kliuvo per dideli kultūristo raumenys, jis negrabiai judėjo ir nesuprantamai kalbėjo angliškai. Vyro akcentas buvo toks klaikus, kad galiausiai režisieriai nutarė jį dubliuoti. Arnoldas iš paskutiniųjų stengėsi tapti normaliu aktoriumi, t. y. tokiu, kuris nekeltų jokių bėdų kino juostų kūrėjams. Būsimoji kino pasaulio žvaigždė įdėjo labai daug pastangų tobulindama savo aktorinius sugebėjimus. Ir ne be reikalo! Netrukus Arnoldas sulaukė pasiūlymų vaidinti veiksmo filmuose. Štai nuo tada būsimojo Kalifornijos gubernatoriaus reikalai ėmė judėti tik geryn: pradėjo byrėti pasiūlymai filmuotis veiksmo filmuose ir komedijose, milijoniniai honorarai, o kur dar milžiniškas žiniasklaidos atstovų dėmesys...


Austrijos ąžuolas


Šiandien solidus ir raumeningas politikas vaikystėje buvo išstypęs berniukas, turėjęs širdies ydą ir mieliau palaikydavęs kompaniją motinai nei labai griežtam, reikliam ir grubiam tėvui, kuris, jei Arnoldas nelaimėdavo varžybų, greitai kumščius paleisdavo į darbą. Nei sporte, nei moksle lyderiu nebuvęs aktorius visą vaikystę kentė ir vyresniojo brolio patyčias: Arnoldui dažnai buvo kalama į galvą, kad jis - nevykėlis.

Tačiau vieną dieną keturiolikmetis paauglys nutarė nebebūti vidutiniu kaimo berniuku, kurio šeimoje didžiausias įvykis - nusipirkti šaldytuvą. Taip vietoj futbolo treniruočių būsimojo gubernatoriaus dienotvarkėje atsirado treniruoklių salė ir individualios psichologijos studijos. „Nuo penkiolikos metų pradėjau tuo intensyviai domėtis, kad geriau pažinčiau save ir savo kūną. Tai buvo būtina, jei norėjau turėti daugiau nei tik didelius raumenis“, - vėliau apie save pasakojo Arnoldas Schwarzeneggeris. Jei nors vieną dieną Arnis, taip meiliai jį vadina šeimos nariai, nenueidavo į treniruotę, kitą dieną jis jausdavo sąžinės graužatį ir bausdavo save... trigubu krūviu. „Tai narkotikas. Be jo nebūčiau tuo, kuo tapau“, - prisipažino Austrijos ąžuolu vadinamas aktorius. Tiesa, aktorius, kalbėdamas vien tik apie tvirtą valią, pamiršo faktą, kad, augindamas raumenis, visada naudojo anabolinius steroidus, kurie vėliau buvo uždrausti...


Laimės kūdikis


Respublikonų partijos pažiba - milijonierius, galintis pasigirti prabangiais namais, automobiliais, darnia šeima, jo vardu pavadintais stadionais, turintis restoranų tinklo „Planet Hollywood“ dalį... Visa tai ranka pasiekiama buvo Arnoldui tapus „Misteriu Visata“ ir gavus laimingą bilietą į svajonių Ameriką. Niekas nebūtų patikėjęs, kad tuo metu 21-erių sulaukęs vaikinas, kuris vos kalbėjo angliškai, pasišaus tapti tokia žvaigžde. Jis ne tik sugebėjo įsidarbinti instruktoriumi viename prabangiausių Santa Monikos sporto klubų (nors jo JAV viza jau nebegaliojo), bet ir išgarsėjo kaip moterų širdžių ėdikas. Tačiau, skirtingai nei kiti donžuanai, Arnoldas tik flirtuodavo. Savo dėmesį jis skirdavo tik vienai moteriai - mokytojai  Barbarai Baker, kuri vėliau apie savo draugystę su Arnoldu Schwarzeneggeriu parašė knygą ir puikiai iš to pasipelnė.

Geras gyvenimas vyro apetitą tik didino: jis susidėjo su plaukų stiliste Sue Moray ir tuo pačiu metu draugavo su būsima žmona Maria Shriver. Vaikinas savo dvigubų santykių neslėpė, tačiau vienai damai neišlaikė nervai ir ji paskelbė ultimatumą. Taip raumenuotis liko tik su viena mergina ir dėl šio sprendimo, pasak Arnoldo, jis niekada nesigailėjo.


Tauta jį myli


Arnoldas Schwarzeneggeris yra baigęs aukštuosius mokslus, parašęs knygų apie kultūrizmą. Tik atvykęs į JAV jis išgirdo prezidento R.M. Nixono kalbą. Jaunąjį idealistą taip įkvėpė politiko žodžiai, jog jis pats nusprendė tapti respublikonu ir visą savo gyvenimą tikėjo šios partijos sėkme.

Beje, amerikiečiai dievina šį politiką ir aktorių. Gal dėl jo nuoširdžių siekių ir tvirtybės, gal dėl gražios ir didelės šeimos, o gal dėl to, kad jis puikiai mokėjo save pareklamuoti, pavyzdžiui, viešai davė kraujo televizijoje, tapo Raudonojo Kryžiaus ambasadoriumi, išgelbėjo skęstantį žmogų ir netingėjo apie tai duoti daugybės interviu, ir, kas labai svarbu amerikiečiams, yra labai religingas. Arnoldui pateikti kaltinimai, jog jis neva graibo svetimų moterų krūtines, nekenčia gėjų (jie nuolat rengia prieš jį protestus), buvo paneigti, o romanų su gražuolėmis neužfiksuota.  Ak, ir ko daugiau rinkėjams reikia?


Maria Shriver (52)


Būtent Marios Shriver dėka Arnoldas Schwarzeneggeris šiandien yra Kalifornijos gubernatorius. Dailioji aktoriaus žmona yra talentinga žurnalistė, rašytoja ir prezidento Johno F. Kennedy dukterėčia. Jos išmintingi patarimai, pažintys bei puikiai apgalvota reklamos kampanija padėjo Arnoldui laimėti gubernatoriaus postą. Tačiau pastaruoju metu Maria tiesiog užsiima jai priderančiomis pareigomis bei rūpinasi keturių vaikų auklėjimu. Kalbama, jog NBC televizijoje stulbinamą karjerą padariusi moteris taip pavargo, kad dabar ji, kai tik baigsis JAV prezidento rinkimai, kuriuose Maria aktyviai palaiko kandidatą Baracką Obamą, nori būti paprasta namų šeimininke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius