-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Asta ir Laimutis Pinkevičiai: kai tu atėjai į mano gyvenimą…

Gražūs, stilingi, turtingi... O dabar ir, be menkiausios abejonės, - labai laimingi. Spragsint kelioms dešimtims fotoaparatų savo vestuvių dieną Asta (27) ir Laimutis (48) Pinkevičiai tiesiog spindėjo.
Foto naujienai: Asta ir Laimutis Pinkevičiai: kai tu atėjai į mano gyvenimą…
Gedimino Žilinsko nuotrauka / zmones24.lt

Gražūs, stilingi, turtingi... O dabar ir, be menkiausios abejonės, - labai laimingi. Spragsint kelioms dešimtims fotoaparatų savo vestuvių dieną Asta (27) ir Laimutis (48) Pinkevičiai tiesiog spindėjo. Amžinos jų meilės priesaikos liudininkai buvo ne tik būrys brangiausių žmonių, bet ir gausybė žurnalistų bei fotografų. Įspūdinga ir elegantiška šventė tapo bene svarbiausiu praėjusio savaitgalio Lietuvos įvykiu.


Kai pernai rudenį pasklido žinia, kad koncerno „Ranga Group" prezidentas Laimutis Pinkevičius pasipiršo ilgametei draugei, bendrovės „Fashion Gates" valdybos pirmininkei Astai Valentaitei, draugai spėliojo - kodėl? Tą patį klausimą uždaviau ir iškart po vestuvių. „Kažkas iš aukščiau pakuždėjo, kad laikas tai padaryti. Spalio mėnesį bus devyneri metai, kai su Astute esame kartu. Keletą drauge gyvename, kartu dirbame. Ateina metas, kai suvoki, kad iš draugų laikas pereiti į sutuoktinių statusą", - kalbėjo ponas Laimutis.

Nuo spaudos leidinių, kuriuose mirga gausybė jų vestuvių akimirkų, Asta pakelia akis į vyrą ir šypteli: „Laimuti, ar prisimeni, koks buvo pirmasis mano sužadėtuvių žiedas?" Jos vyras nusijuokia: „Žinoma. Geras mano bičiulis ir verslo partneris Christianas nuo šampano butelio nulupo foliją, susuko žiedą ir padavė, kad jį įteikčiau savo sužadėtinei. Iš tiesų tą vakarą Vienoje jis subtiliai išprovokavo mano piršlybas. Todėl su žmona Nina ir buvo pakviesti būti mūsų liudininkais", - prisimena vyriškis.


Viską planavo iki smulkmenų


Apie vestuvių dienos iškilmes pora pradėjo galvoti pavasarį. Kreipėsi į renginių organizatorius, vedybų planuotojus, tačiau be Astos žinios nebuvo padaryta nė menkiausios smulkmenos. „Kadangi nusprendėme surengti šventę sau ir draugams, norėjau, kad net mažiausios detalės būtų suderintos. Svajojome apie stilingą šventę. Manau, mums pasisekė tai padaryti", - įsitikinusi moteris.

Kadangi prieš metus ponas Laimutis įsigijo įspūdingą Lentvario dvarą, nesunku buvo apsispręsti, kur pora norės priimti Santuokos sakramentą. Pasirinkta Lentvario Viešpaties Apreiškimo Švenčiausiajai Mergelei Marijai bažnyčia. „Kada nors būsime šios parapijos gyventojai, todėl natūralu, kad čia ir susituokėme. Galėjome tai padaryti Vilniuje, bet žinau, koks vestuvių konvejeris būna sostinėje. Šito norėjome išvengti. Suteikti Santuokos sakramentą pakvietėme kunigą Ričardą Doveiką, kurį pažįstame ir labai gerbiame. Dar anksčiau mus sužavėjo jo nuoširdumas ir gebėjimas atsakingą akimirką rasti tinkamą žodį, kuris iškart panaikina įtampą. Vestuvių dieną tai labai svarbu", - kalbėjo ponas Laimutis.


Lyg atgimusi Grace Kelly


Praėjusio šeštadienio popietę į ceremoniją Lentvario bažnyčioje svečiai pradėjo rinktis maždaug prieš pusvalandį. Juos pasitiko būrys fotografų, televizijos operatorių. Daugelis suglumo šventoriuje išvydę ant „gervės" iškeltą filmavimo kamerą. „Gal ceremonija bus tiesiogiai transliuojama?" - šmaikštavo vienas kitas.

Pirmieji iš svitos prie altoriaus, gausiai išpuošto stefanočiais (meilės žiedais), baltomis hortenzijomis, žengė liudininkai ir trys poros pamergių su pabroliais. Merginoms prigesintų rožių žiedlapių spalvos sukneles iš kelių rūšių šilko kūrė dizainerė Ramunė Piekautaitė.

Vėluodami vos dešimt minučių prie bažnyčios pasirodė šventės kaltininkai. Minia susirinkusių svečių sulaikę kvapą stebėjo, kaip išlipęs iš „Rolls-Royce Phantom" ponas Laimutis ištiesė ranką savo išrinktajai. Elegantiškai ir stilingai Asta žengė iš automobilio, o paskui ją išdabintas rožėmis nuvilnijo prabangios suknelės šleifas. Tai buvo akimirka, kurios labiausiai laukė moterys ir, žinoma, fotografai.

Iškilmingai ceremonijai nuotaka pasirinko Juozo Statkevičiaus kurtą grietinėlės spalvos dulce suknelę iš atlasinio šilko. Jai garsus dizaineris panaudojo daugiau nei dvidešimt metrų audinio. „Kai žinojome, kad mūsų vestuvės bus trijose vietose - Lentvario bažnyčioje, Vilniaus rotušėje ir naktiniame klube „Pacha", pradėjau galvoti apie apdarus. Kiekvienai vietai norėjosi kitokio, nes jos labai skirtingos. Juozo paprašiau iškilmingos suknelės, kuri gerai atrodytų bažnyčios erdvėse. Kartu su juo vartėme albumus, žurnalus. Man patinka aktorės, Monako kunigaikštienės Grace Kelly stilius, kuris tinka ir pagal mano natūrą, todėl dizaineris atsižvelgė į šį norą", - pasakojo nuotaka. Jai pritarė ponas Laimutis ir pridūrė, kad prie minėto apdaro labai tiko ir vestuvių proga žmonai jo dovanoti kompanijos „Bottega Veneta" auskarai bei žiedas su gausybe smulkių briliantų.


Šampano taures kėlė savo dvare


Keturiasdešimt penkias minutes trukusi Santuokos sakramento priėmimo ceremonija neprailgo. Šventės kaltininkai ir jų svečiai susikaupę klausėsi už širdies griebiančio kunigo Ričardo Doveikos pamokslo. „Kas yra meilė?" - klausė dvasininkas ir čia pat pacitavo popiežiaus Benedikto XVI mintį: „Tai yra to paties ir nenorėti abiem kartu." Kunigas pasidžiaugė, kad Asta ir Laimutis rado drąsos žengti prie altoriaus ir vienas kitam ištarti šventus priesaikos žodžius. „Šiais laikais šeima pasidarė nebemadinga. Iš jos pasaulis juokiasi ir tyčiojasi. Džiaugiuosi, kad jūs suvokiate jos svarbą. Tegul Dievas laimina jūsų apsisprendimą ir saugo jūsų šeimą, - linkėjo dvasininkas, o prašydamas ištarti priesaikos žodžius pašmaikštavo. - Laimuti, prašom garsiai, kad visos netekėjusios girdėtų." Sutuoktiniai apsikeitė garsios juvelyrikos kompanijos „Cartier" platinos žiedais, puoštais briliantais.

Per visas iškilmes bažnyčioje grojo Vilniaus styginių kvartetas „Intermezzo", o žinoma operos solistė Asmik Grigorian pirmą kartą atliko....

Pašventinti rožių žiedlapių lietumi, Asta ir Laimutis Pinkevičiai žengė į šventorių. Ten ilgai neužtruko, nes iš anksto buvo suplanuota, kad sveikinimus priims ir šampano taures kels prie savo dvaro. Išklausę artimųjų ir artimiausių bičiulių būrio linkėjimų, priėmę gausybę puokščių, sutuoktiniai išvyko į Vilnų, kur reikėjo pasirengti kitai vestuvių daliai - pokyliui rotušėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius