Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birutė DAMBRAUSKAITĖ: viskas dėl dainavimo

„Kad šie metai būtų tokie pat sėkmingi", - tikriausiai pirmosiomis 2008-ųjų akimirkomis sau linkėjo dainininkė Birutė DAMBRAUSKAITĖ (63).
Foto naujienai: Birutė DAMBRAUSKAITĖ: viskas dėl dainavimo
Gretos Skaraitienės nuotrauka / zmones24.lt
„Kad šie metai būtų tokie pat sėkmingi", - tikriausiai pirmosiomis 2008-ųjų akimirkomis sau linkėjo dainininkė Birutė DAMBRAUSKAITĖ (63). Pernai perpus sulieknėjusi atlikėja džiaugiasi, kad atvertė naują gyvenimo puslapį: pagerėjo sveikata, malonu rūpintis išvaizda, smagu avint aukštakulnius žengti į sceną!


Naujuosius metus Birutė pasitiko dainuodama net keliose sostinės vietose. „Bus įdomi naktis, - iš anksto džiaugėsi. - Dabar, kai nei valgau, nei geriu, nei rūkau, telieka dainuoti. Tai - šventė. Smagu, kad mane girdės daug žmonių. Kas iš to, jei viena namie sėdėčiau: vaikai per šventes visada važiuoja į kalnus." Naujųjų viena Birutė nėra niekada sutikusi. Sykį buvo priversta atsisakyti koncertų, nes užkimo - tuomet liko su šeima. „Visą naktį verkiau, kad negaliu dainuoti, - prisimena. - Buvo labai liūdna. Namuose sėdėti prie stalo neįdomu. Visai kas kita per tokią šventę kur nors koncertuoti: būnu pasipuošusi pati, susirenka pasidabinę, gerai nusiteikę žmonės, visi žarsto komplimentus, o už tai ir algą gauni!"

Nuo scenos Birutė dar nepavargo. Kaskart prieš pasirodymą be galo jaudinasi. „Apima baisus „drebato", - juokiasi iš savęs. - Visos emocijos - per dainavimą. Tai - didelė laimė." O labiausiai bijo užkimti - tokia nesėkmė prilygtų katastrofai. Sako, geriau jau kosulys, sloga. Tačiau sulieknėjusi dainininkė nė karto nesirgo bronchitu. Kartu su ištirpusiais kilogramais dingo ir kiti ankščiau kamavę negalavimai. „Vos vaikščiojau, skaudėjo kelius, medikai sakė, kad reikės keisti sąnarius, o dabar vėl aviu aukštakulnius, - prisimena nesenas gydytojų prognozes. - Nebedūstu, buvęs labai aukštas, dabar kraujo spaudimas yra normalus."

Birutės gyvenimą pakeitusi skrandžio perrišimo operacija buvo atlikta 2006 metų pabaigoje. Tuo metu 149 centimetrų ūgio atlikėja svėrė 121 kilogramą. Per metus ji sulyso perpus: dabar svarstyklės rodo 58 kilogramus! Neįtikėtina, kad smulkutė moteris - Birutė Dambrauskaitė! „Aš ir pati vis dar negaliu tuo patikėti, - sako. - Tokia liekna niekada nebuvau. Mažiausiai esu svėrusi 72 kilogramus, tada man buvo šešiolika septyniolika metų. Dabar vieni praeina pro šalį neatpažinę, kiti sustoja ir abejoja, ar tai tikrai aš. Komplimentų sulaukiu labai daug." Šiuo metu moteris nori vieno niekada nepatirto dalyko - daugiau nelieknėti!

Aišku, yra ir tokių, kurie sako, kad stambesnė Birutė patiko labiau. Tai dainininkę piktina: kas jau kas, o ji žino, kaip nereikalingi kilogramai apsunkina gyvenimą. „Savęs apkūnios man būdavo gaila. Apsivilkusi bet ką - maudymosi kostiumėlį ar suknelę - bijodavau pažvelgti į veidrodį. Išėjusi į sceną nedrįsdavau pasisukti šonu, nes atrodydavau kaip karikatūra. Dabar dainuodama galiu laisvai judėti - neliko baimės." Birutė sulaukia komplimentų, kad atjaunėjo penkiolika ar net trisdešimt metų. „Reikia jaunintis", - šypsosi dainininkė, daug dėmesio skirianti savo išvaizdai. Veido ir viso kūno masažai, manikiūras, plaukų dažymas, šukuosenos, makiažas - neatsiejama jos kasdienybės dalis, kuriai visada randa laiko. Dabar, prasitaria, pradėjusi tvarkytis dantis - šypsena turi būti graži! „Jei apsileisiu, tokia ir dainininkė būsiu. Juk žmonės stebi ir vis kalba, - jos ausis dažnai pasiekia įvairių atgarsių. - Kol dainuoju, reikia savimi rūpintis. Niekas nežino, kada Dievas atims balsą."

Gal sulieknėjusiai, atjaunėjusiai atlikėjai metas pasvarstyti ir apie vyrišką draugiją? Birutė sako apie tai negalvojanti. „Jei jaunystėje niekas neprieidavo, nekviesdavo vakarieniauti, tik dėkodavo už dainas, tai ir dabar nereikia. Jie visada pasirinkdavo dailesnes koleges, o manęs nepastebėdavo. Išgirdę balsą, po pasirodymų salėje visi vyrai būdavo mano, bet tada jų nekenčiau", - prisipažįsta. Ji nesijaučia vieniša ir nebenori bendrauti su bet kuo, nes tai kainuoja per daug sveikatos, suteikia blogų emocijų. „Priešams seniai atleidau, ant nieko nepykstu, nelinkiu blogo, bet dabar susitinku tik su tais, su kuriais malonu būti. Niekas nebenervina, nežemina, - džiaugiasi patirianti tik gerų emocijų. - Jei man liūdna, nuvažiuoju į kokį nors restoraną, kur dainuoja kolegos. Pasėdžiu, pasiklausau jų, kartais pati padainuoju. Po koncertų norisi ramybės, todėl būnu namuose, sprendžiu kryžiažodžius."

Lapkričio pabaigoje pasveikinti su gimtadieniu į dainininkės namus susirinko penkiolika bičiulių. Jiems Birutė ruošė vaišes. Pasakoja ir pati jau valganti viską, tik po truputį. Taip, akys vis dar nori gerokai daugiau, nei galima skrandžiui: kartais iš parduotuvės ji grįžta maisto prisipirkusi per daug.
„Geriau išmesti senus drabužius, bet būti lieknai, gražiai", - mano atlikėja, nebeturinti rūpesčio, kur nusipirkti tinkamos aprangos - dabar gali puoštis net dukros ir anūkės apdarais. Juokiasi per lieknėjimo metus pirkusi dešimt maudymosi kostiumėlių: jie vis tapdavo per dideli, todėl, kaip ir kiti gerokai per laisvi drabužiai, atitekdavo stambesnėms draugėms. Iš prašmatnaus audinio pasiūtas įdomaus kirpimo koncertų sukneles, kurios pasidarė kelis kartus per didelės, persiuvo.
„Dukra man visada sakydavo, kad rūpinuosi tik scena. Tačiau namie galiu vilkėti bet ką - niekas nemato, o scenoje esu vieša. Ją reikia gerbti", - neabejoja atlikėja, daugybę metų prieš koncertus pasikvepinanti „Coco Chanel" aromatu.

„Kai buvau pilna, daug kur manęs nekvietė: televizijai sunku parodyti stambų žmogų. Manau, dėl to daug kas nekviesdavo ir dainuoti", - svarsto Birutė. Praėję metai muzikine prasme jai buvo labai geri - daug koncertavo. Visą vasarą Palangoje dainavo restorane ir naktiniame klube. „Ir malonumą turėjau, ir uždirbau, - džiaugiasi išgyvenanti sėkmingą laikotarpį. - Dainavimas man ilgina gyvenimą. Tai - laimė. Dėl to visi, moka ar nemoka, nori į sceną."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius