-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joanos Bartaškienės jaunatviškumo paslaptys

„Lietuvos šokių dešimtuko“ nugalėtoja Joana Bartaškienė, už laimėtą piniginį prizą įsigijusi svajonių automobilį, nežada užmigti ant laurų. Moters galvoje nuolat knibžda naujų sumanymų.
Foto naujienai: Joanos Bartaškienės jaunatviškumo paslaptys
Foto naujienai: Joanos Bartaškienės jaunatviškumo paslaptys / zmones24.lt
„Lietuvos šokių dešimtuko“ nugalėtoja Joana Bartaškienė, už laimėtą piniginį prizą įsigijusi svajonių automobilį, nežada užmigti ant laurų. Moters galvoje nuolat knibžda naujų sumanymų.

Keletas faktų
Gimė – 1950 m. vasario 9 d. Kaune.
Mokslai – 1972 m. baigė Lietuvos kūno kultūros institutą.
Laimėjimai – daugkartė Lietuvos gimnastikos čempionė, sporto meistrė. Aerobikos pradininkė Lietuvoje, nusipelniusi trenerė.
Veikla – 1969 m. Kauno gimnastikos mokyklos trenerė-choreografė, 1972 m. gimnastikos trenerė, 1976 m. Lietuvos veterinarijos akademijos sporto katedros vyr. dėstytoja. Aerobikos klubo „Joana“ įkūrėja, prezidentė ir vyr. trenerė (nuo 1995 m.). Kauno pedagogų kvalifikacijos centro dėstytoja. Lietuvos moterų sporto asociacijos tarybos narė, o nuo 2004 m. – viceprezidentė.
Ištekėjusi. Turi du sūnus.

Kaip jaučiatės sėdėdama prie naujutėlaičio „Honda Civic 4D“ vairo?
Puikiai. Naujasis automobilis raute rauna iš vietos vos spustelėjus akseleratorių (juokiasi). Mieste važiuojant 50 kilometrų per valandą greičiu, atrodo, lyg stovėtum vietoje. Net neįdomu. Aš mėgstu palakstyti, aišku, su protu.

Dabar esate garsenybė. Turbūt kelių policininkai į jūsų greičio pažeidimus žiūri pro pirštus?
Visiems galioja tie patys įstatymai ir baudos (juokiasi). Dar neturėjau progos tuo įsitikinti, nes nė karto per trisdešimt dvejus metus nebuvau sustabdyta dėl greičio viršijimo. Sekasi.

Kelintas šis jūsų keturratis?
Šeštas, bet pirmasis visiškai naujas. Esu turėjusi ir dešimties, ir septynerių, ir penkerių metų senumo, bet pirkto tiesiai iš automobilių salono – niekada. „Honda Civic 4D“ nemažas, bet labai moteriškas ir stilingas. Iš pradžių ketinau pirkti kitokį, bet mane visi perkalbėjo. Dabar dėl savo sprendimo negaliu atsidžiaugti.

Galbūt jau planuojate kokią nors tolimesnę kelionę? Juk maga išbandyti naujojo automobilio galimybes.
Su vyru ir draugais planuojame automobiliu vykti į Vokietiją, pakeliauti po nuostabiąsias Bavarijos Alpes.

Gal žadate dalyvauti kokiame nors naujame TV projekte?
Kol kas noriu atsipūsti. Mane jau kvietė dalyvauti ir laidoje „Mano žvaigždė“, bet atsisakiau. Šiuo metu turiu kitų planų – su Moterų sporto asociacija organizuosime keletą projektų. Vienas jų – „Aš, mama ir mano močiutė“. Norisi suburti tris kartas, kurios tarp savęs rungsis, dalyvaus įvairiose estafetėse. Vasarą Palangos moterų paplūdimyje žadame rengti susitikimus: pasportuosime, iš širdies padiskutuosime. Rudenį ketinu atidaryti klubą „Šokim po vieną, bet kartu“. Mano tikslas – pritraukti kuo daugiau vyresnio amžiaus moterų (nuo 40-ies), kurios dėl tam tikrų priežasčių negali aktyviai sportuoti.
Judant šokio ritmu, sportuoti daug maloniau: ir kalorijos dega, ir malonumas, ir judesių išmokstama. Kai šokau su Deividu „Lietuvos šokių dešimtuke“, numečiau ne vieną kilogramą svorio, tik dabar vėl pasitaisiau.

Ar jau buvote aplankyti savo buvusio šokių partnerio Deivido Meškausko ir Rūtos Ščiogolevaitės sūnaus? Juk žadėjote.
Jis dar toks mažas, be to, Rūta sūnelį labai saugo nuo infekcijų, nužiūrėjimo. Tai suprantama. Tiesa, kelissyk mėginau aplankyti, bet tą kartą Rūta buvo išvykusi koncertuoti ir mažasis buvo pas močiutę. Per „Šokių dešimtuką“ Deividui sakydavau, kad jei reikės, pasaugosiu jų vaikelį. Turiu ne vieną savo vaikaitį, manau, susitvarkyčiau (juokiasi).

Jūs visai nepanaši į močiutę. Išduokite jaunystės paslaptį.
Ji labai paprasta – moku džiaugtis kiekviena diena, negaliu be veiklos. Trisdešimt trejus metus į darbą Veterinarijos akademijoje einu kaip į šventę. Dietų niekada nesilaikiau, bet maistu mėgaujuosi, o ne ryju. Mėgstu skaniai pavalgyti, kompanijoje ir brendžio 40 gramų išlenkiu – žemiško gyvenimo malonumų nė už ką neatsisakyčiau. Esu mylima ir mylinti moteris, turiu nuostabų vyrą, puikius vaikus, patinkantį darbą, gerų draugių, su kuriomis galiu paatvirauti ir išsikalbėti, jei kas nors guli „ant dūšios“. Ko gi daugiau reikia?! Tada ir akys blizga, ir energijos netrūksta.

Esate ne iš tų moterų, kuri liautųsi kada nors svajojusi…
Svajonių turiu daug. Daugelis jų išsipildo. Pamenu, dar šokdama „Lietuvos šokių dešimtuke“ pasakiau: „Jei laimėčiau, už gautus pinigus nusipirkčiau naują automobilį.“ Prisišnekėjau. O dabar didžiausia mano svajonė – įkurti namuose žiemos sodą. Jau ir dabar gėlės netelpa kambariuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius