-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kšyštofas ir Tatjana Lavrinovičiai: vėl visi kartu

Paskutinėmis pasirengimo Europos vyrų krepšinio čempionatui dienomis ir Kšyštofas Lavrinovičius nebesijautė vienišas: iš gimtosios Permės į Vilnių atskrido žmona Tatjana su pustrečių metų sūnumi Danieliumi ir liepos viduryje gimusiu Dominyku.
Foto naujienai: Kšyštofas ir Tatjana Lavrinovičiai: vėl visi kartu
Butauto Barausko nuotrauka / zmones24.lt

Paskutinėmis pasirengimo Europos vyrų krepšinio čempionatui dienomis ir Kšyštofas Lavrinovičius (29) nebesijautė vienišas: iš gimtosios Permės į Vilnių atskrido žmona Tatjana (24) su pustrečių metų sūnumi Danieliumi ir liepos viduryje gimusiu Dominyku. „Kai šeima kartu, man daug ramiau", - prisipažįsta sportininkas.


„Daniel", - vienas per kitą šaukia tai Tatjana, tai Kšyštofas. Poros vyresnysis sūnus nepagaunamas ant sostinės prieigose esančio viešbučio „Le Meridien Vilnius" vejos... „Štai kam iš tiesų reikia daugiausia dėmesio", - juokiasi mažąjį Dominyką glėbyje spausdama Tania. Kol vyras treniruojasi, ji su vaikais stengiasi kuo daugiau laiko praleisti gryname ore.


Kai gimė antras sūnus, Kšyštofas buvo Permėje šalia žmonos. Tačiau po kelių dienų turėjo vykti į Lietuvą treniruotis su rinktine. Rūpintis dviem vaikais Tatjanai padėjo dukterėčia, paskui atvyko anyta. Jos lydima, praėjusią savaitę Tania atskrido į Vilnių.

„Kai šeima šalia - ramiau. Nebeišgyvenu, kaip jiems ten toli sekasi: kai pats matai, kaip auga vaikai, kaip jaučiasi žmona, tai ir nuotaika geresnė, ir dvigubai daugiau dirbti norisi", - prisipažįsta sportininkas.


Sportininkas sako, kad per mėnesį sūnūs jam atrodo labai paaugę, ypač mažasis, kurį matė tik kelių dienų. Tania svarsto, kad berniukas bus, matyt, aukštesnis už vyresnįjį brolį: pusantro mėnesio kūdikiui jau tinka kai kurie drabužėliai, kuriais Danielių rengė, kai jam buvo maždaug keturi mėnesiai. Jauna mama išsaugojo daug vyresnįjį sūnų auginant įsigytų daiktų, jo drabužių. Juokiasi, kad tik sezonai nesutampa: Danielius gimęs kovo pradžioje, tad patys mažiausi jo drabužiai buvo labai šilti ir viduvasarį šį pasaulį išvydusiam Dominykui tokių nereikėjo.


Abu sutuoktiniai sako, kad su antra atžala viskas daug paprasčiau: dar nepamiršti auginant Danielių įgyti įgūdžiai. „Visą laiką žmonai padedu: vaikui ir sauskelnes galiu pakeisti, ir jį pamaitinti padėti, ir su juo pažaisti - rankos pačios viską daro", - vardija Kšyštofas. Jo sutuoktinė sako, kad jaunėlis ramesnis už vyresnįjį. Tačiau kūdikis yra kūdikis: būna ir ašarų, ir nemigos naktų. „Kai naktį Dominykas verkia, girdžiu ir aš. Tačiau nieko baisaus: valandai ar dviem prigulu dieną", - tikina sportininkas. Popiečio miego drauge su tėčiu gula ir Danielius. Kadangi Tatjana dabar daugiau dėmesio turi skirti mažiausiam šeimos nariui, Kšyštofas stengiasi kuo daugiau draugauti su vyresniuoju - kad šis nesijaustų atstumtas.


„Sakoma, nuo dvejų iki ketverių metų - toks geriausias vaikų amžiaus skirtumas. Anksčiau gimdyti nenorėjau, nes vyresnysis būtų nieko nesupratęs. O dabar Danielius  brolį apkabina, bučiuoja ir vis kartoja: „Aš tave myliu", - dviejų berniukų mama  džiaugiasi, kad vyresnysis pavydo scenų nekelia. Pirmomis dienomis, kai ant rankų paimdavo mažąjį, įsiprašyti į mamos glėbį bandydavo ir didysis, bet dabar tokių problemų nebekyla. Kšyštofui atrodo, kad jaunesnysis sūnus panašiausias į vyresnį broliuką. Tačiau visi artimieji, taip pat ir Tania, sutartinai tvirtina: jaunėlis daugiausia paveldėjęs tėčio bruožų.


Šiomis dienomis Kšyštofui vėl teks išsiskirti su šeima: jis išvažiuos į Europos čempionatą, Tania su vaikais liks Vilniuje. Stebėti mūsų rinktinės pasirodymų  važiuos net Kšyštofo tėvai, bet Tatjanos nebaugina, kad svetimame mieste bus viena. Ji pati vairuoja automobilį ir sako viena susitvarkanti su atžalomis. Be to, per tą laiką tikisi Lietuvoje vaikams rasti auklę, kurią norėtų pakviesti vykti ir į Italiją. 


Tania nesiskundžia, kad atžalos atima visą jos laiką ir dėmesį. Sako spėjanti ir namus sutvarkyti, ir pietus paruošti. Randa laiko ir sau. Jei negali nueiti į grožio saloną, specialistų pasikviečia į namus. „Negalima savęs pamiršti - kitaip bobute galima tapti", - juokiasi žavi moteris. Laukdamasi pirmo sūnaus gražioji rusaitė buvo priaugusi trylika, antrojo - septyniolika kilogramų. Po gimdymo praėjo dar tik pusantro mėnesio, bet jau ištirpo didžioji dalis per nėštumą priaugto svorio. „Kas liko, tai liko. Neišgyvenu: juk du vaikus išnešiojau", - šypsosi.


Šią vasarą epizodiškai susitinkanti šeima daugiau laiko galės praleisti kartu, kai po čempionato išvažiuos į Italiją. Kšyštofas dar trejiems metams pratęsė kontraktą su Sienos „Montepaschi". „Man ten labai patinka. Puikios sąlygos treniruotis ir gyventi, geras klimatas", - Italijoje smagu ir Kšyštofui, ir jo šeimos nariams.


Krepšininkas juokiasi: sutartyje parašyta, kad po čempionato į klubą turi atvykti per keturiasdešimt aštuonias valandas - spės grįžti į Vilnių susikrauti lagaminų ir pasiimti šeimos. Optimistiškai nusiteikęs žaidėjas tikisi, kad į Lietuvą šeimai lauktuvių parveš čempionate iškovotą medalį. „ Jį laimėti būtinai planuojame. Tiek pastangų įdėjome, du mėnesius sportavome, prakaitą liejome ir į čempionatą važiuosime tik pažaisti? Aš taip nemoku. Jei ko nors siekiu, noriu laimėti", - pabrėžia sportininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius