-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leonardo DiCaprio – Holivudo gražuoliukas

Leonardo DiCaprio žvaigždė sužibo 1997 metais, kai Berlyno kino festivalyje sėkmingai įvertintas filmas „Romeo ir Džuljeta“ - tada aktorius gavo prizą už geriausią vyro vaidmenį, o kino juosta „Titanikas“ iškėlė jį į populiarumo viršūnę.
Foto naujienai: Leonardo DiCaprio – Holivudo gražuoliukas
Bulls nuotrauka / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Leonardo Wilhelmas DiCaprio.

Gimimo data, vieta: 1974 11 11, Kalifornija, JAV.

Šeima, kurioje gimė: DiCaprio tėvai - tipiški hipiai; jie išsiskyrė aktoriui gimus; tėvas George'as - komiksų dailininkas, motina Irmalin - socialinė darbuotoja.

Meilės nuotykiai: susitikinėjo tik su manekenėmis: Kristen Zang (34), Vanessa Hayden (31), brazile Gisele Bundchen (28) ir žydaite Bar Rafaeli (23).

Šeiminė padėtis: nevedęs.

Karjera: 1997 metais Leonardo, atlikęs savamokslio dailininko Jacke'o vaidmenį Jameso Camerono filme „Titanikas“, tapo pasaulinio garso žvaigžde.


Įdomūs faktai:

  • Mėgstamiausias aktoriaus filmas - visos „Krikštatėvio“ dalys.
  • Jo mėgstamiausias batų modelis - 44 dydžio juodi martensai.
  • Mėgstamiausia knyga - Ernesto Hemingway'jaus apysaka „Senis ir jūra“.
  • Mylimiausi aktoriai: Jackas Nicholsonas, Robertas De Niro, Meg Ryan.
  • Mėgstamiausios roko grupės: „Pink Floyd“, „The Beatles“, „Led Zeppelin“.
  • Draugų būryje garsėja kaip puikus Michaelo Jacksono Džeksono ir Jameso Camerono parodistas.
  • Pasak aktoriaus, kai filmavimo aikštelėje režisierius iš jo tikisi ypač audringų emocijų, jis vaidina įsivaizduodamas motiną degančiame name.
  • Leonardo nėra iš prigimties blondinas - jis dažo plaukus Los Andželo grožio salone „Prive“.

Leonardo DiCaprio žvaigždė sužibo 1997 metais, kai Berlyno kino festivalyje sėkmingai įvertintas filmas „Romeo ir Džuljeta“ - tada aktorius gavo prizą už geriausią vyro vaidmenį, o kino juosta „Titanikas“ iškėlė jį į populiarumo viršūnę. Spalvinga Leonardo karjera ir labai kontrastingi vaidmenys atskleidžia jo talento jėgą ir įvairiapusiškumą. DiCaprio žino, kaip nepriekaištingai atlikti skirtus vaidmenis, kuriais jis sujaudina milijonus širdžių visame pasaulyje.


Romanai su manekenėmis


Leonardo DiCaprio Holivude vadinamas širdžių ėdiku. Žavaus aktoriaus mylimųjų sąrašas netrumpas. Rimtus santykius vyras buvo užmezgęs tik su garsiais modeliais: Kristen Zang (34), Vanessa Hayden (31), Gisele Bundchen (28) ir Bar Rafaeli (23).

2000 metais tarp Leonardo ir brazilų supermodelio Gisele Bundchen įsiliepsnojo audringas meilės romanas. Skandalai, išsiskyrimai ir susitaikymai - štai tokia buvo ilga, bet audringa poros meilė. Kartą Gisele labai įsiuto, kai DiCaprio vienas išėjo į vakarėlį. Toks pat santykių scenarijus kartojosi ne kartą: ji supyksta ir palieka Leonardo namus, jis atsiprašo, ši atleidžia ir vėl sugrįžta į jų meilės lizdelį. Kartą Gisele taip įsižeidė dėl amžino sužadėtinio elgesio, kad iš Los Andželo išskrido tiesiai į Niujorką. Kalbama, jog garsioji panelė Bundchen tąsyk neatsispyrė aktoriui Joshui Hartnettui. Modelis pareiškė, kad myli Leonardo, bet už jo netekės. Po kelių dienų įsimylėjėliai vėl susitaikė. Deja, per ilgai trukusios jų sužadėtuvės virto dar vienomis neįvykusiomis sutuoktuvėmis pramogų pasaulyje. Penkerius metus susitikinėję Leonardo ir Gisele 2005 metais išsiskyrė. Gražuolė manekenė pripažįsta, kad iki šiol kremtasi dėl nutrūkusių jų santykių.

Praėjus metams po išsiskyrimo su Bundchen, filmų Leonardo ėmė susitikinėti su kita manekene - Izraelio modeliu Bar Rafaeli. Spaudoje pasirodydavo pranešimų, kad DiCaprio ir Rafaeli susižadėjo, kai jis jai pasipiršo kelionėje į Izraelį. 23 metų modelis prasitarė, kad ji labai trokšta susilaukti vaikų nuo aktoriaus. Bar sakė: „Galvoju apie persikraustymą į Los Andželą. Vienintelė mano svajonė - turėti daug vaikų ir būti jauna mama. Tačiau 26-eri ar 27-eri metai - dar jaunystė.“ DiCaprio gerbėjai buvo įsitikinę, kad aktorius ir jo draugė netrukus atšoks vestuves. Tačiau prieš metus pasaulį apskriejo žinia, jog pora išsiskyrė, kai žydaitė aplankė aktorių filmavimo aikštelėje. Jų draugystė truko dvejus metus. Žiniasklaida skelbė, kad Leonardo ir Bar romantiški jausmai išblėso ir jie išsiskyrė draugiškai. Dar būdama Leo mergina, Rafaeli buvo pastebėta iš viešbučio išeinanti su profesionaliu banglentininku Robertu Kelly Slateriu (36), kuris anksčiau taip susitikinėjo su kita buvusia DiCaprio drauge Gisele Bundchen. Holivudo žvaigždės širdis vėl laisva.


Subrendo šeimai ir vaikams


34 metų Leonardo DiCaprio neseniai atskleidė, kad nori užbaigti pašėlusias senberniškas dienas ir gyventi ramesnį gyvenimą. Aktorius teigia labai norįs, jog gyvenime būtų šis tas daugiau nei karjera. „Vieną naktį gulėdamas lovoje mąsčiau, kad tik nedidelę gyvenimo dalį gyvenu normaliai, t. y. kai nesifilmuoju kokioje nors atokioje vietovėje. Supratau, ko iš tikrųjų noriu. Trokštu vesti ir susilaukti vaikų! Aš suvokiu, kad prieštarauju savo anksčiau pasakytiems žodžiams, tačiau dabar manau, jog žmogui santuoka labai reikalinga. Anksčiau aktorius teigė, kad niekada nesiryš žengti prie altoriaus, nes netiki santuoka, taip pat tvirtino, jos niekada nebuvo įsimylėjęs. Šiandien žavus vyrukas prisipažįsta, kad kalbėjo neapgalvotai: „Ne, dabar taip nebegalvoju. Manau, čia kalta jaunystė. Kada ištariau tuos žodžius?“ Leonardo ankstesnius pareiškimus, jog niekada neves, pavadino „vaikiškais“ ir „nebrandžiais“. Dabar kino žvaigždė mano, jog meilė - labai svarbi gyvenimo dalis.


Arogantiškasis pasipūtėlis


Leonardo DiCaprio atvirai sako, kad pastaruosius devynerius metus buvo apsėstas arogancijos. 34-erių aktorius viename interviu pareiškė, jog įvairiomis priemonėmis ir būdais kovoja su savo arogancija, pasipūtimu ir klaidingu savęs suvokimu.

1997-aisiais pasirodęs ir didelio populiarumo sulaukęs kino filmas „Titanikas“ tuomet vos 22 metų Leonardo pavertė Holivudo superžvaigžde. Staiga užgriuvusi milžiniška šlovė, pripažinimas ir žmonių pagyros jaunajam aktoriui apsuko galvą bei turėjo įtakos jo elgesiui - jis tapo arogantiškas. „Žmonės žeria komplimentus, ir tu staiga įgauni tiek galių, kiek jų neturėjai per visą gyvenimą. Kai sėkmė užklumpa taip netikėtai, pradedi galvoti, kad į kino istoriją įžengei amžiams. Tada visai nesunku tapti arogantišku mulkiu, kuris klaidingai suvokia savo svarbą“, - taip savo praeities elgesį vertina DiCaprio.


Russellas Crowe sunerimo dėl kolegos elgesio


Po filmo „Titanikas“ pasirodymo bulvarinėje spaudoje dažnai mirgėjo žinutės apie dažnus DiCaprio vakarėlius, jo arogantišką elgesį ir nuolat keičiamas merginas. Tuo greitos šlovės ir didžiulių pinigų laikotarpiu filmų „Gladiatorius“ (2000) ir „Nuostabus protas“ (2001) žvaigždė Russellas Crowe (44), kuris su Leonardo dirbo filmavimo aikštelėje, staigų vaikino karjeros šuolį vertino labai skeptiškai. Crowe teigia, kad po „Titaniko“ pergalės jis buvo labai susirūpinęs jaunuoju kolega. „Milžiniška sėkmė kartais turi ne tik teigiamas pasekmes, o ypač kai esi toks jaunas. Tai labai pavojinga“, - sakė „Oskaro“ nugalėtojas Russellas Crowe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius