Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mickey Rourke’as: pabaisa angelo širdimi

„Žmonės mano, jog aš ryju narkotikus, mojuoju kumščiais... Nenustebsiu, jei jie mano, kad naktimis man išauga ragai ir uodega“, – sako Mickey Rourke’as.
Foto naujienai: Mickey Rourke’as: pabaisa angelo širdimi
Bulls nuotrauka / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Philipas Andre Rourke’as jaunesnysis.
Gimimo data, vieta: 1952 09 16, Niujorkas, JAV.
Šeima, kurioje gimė: gimė katalikų, išeivių iš Airijos ir Prancūzijos Anos bei Philipo Andre Rourke'ų šeimoje; kai Mickey buvo septynerių, tėvai išsiskyrė.
Šeiminė padėtis: aktorius su pirmąja žmona Debra Feuer susituokė 1982-aisiais, bet po trejų metų išsiskyrė; antroji žmona Carre Ottis – vienintelė ir tikroji Mickey Rourke’o gyvenimo meilė; nors pora išsiskyrė 1998 metais, tačiau aktorius ją vis dar myli.
Karjera: įsimintiniausi jo vaidmenys filmuose „Kovinė žuvelė“, „Devynios su puse savaitės“, „Angelo širdis“, „Laukinė orchidėja“, „Nuodėmių miestas“, „Domino“, „Imtynininkas“ ir kt.

„Žmonės mano, jog aš ryju narkotikus, mojuoju kumščiais... Nenustebsiu, jei jie mano, kad naktimis man išauga ragai ir uodega“, – sako Mickey Rourke’as.

Pradžioje buvo boksas

Tėvai tarpusavyje nesutarė ir išsiskyrė, kai Mickey buvo septyneri metai. Maištingojo aktoriaus gyvenimas prasidėjo pagal žiaurų gyvenimo scenarijų: mama ištekėjo, patėvis su Mickey nesutarė, todėl berniūkštis daug laiko praleisdavo gatvėje. Būsima kino žvaigždė bendravo su suteneriais, prostitutėmis, narkotikų prekeiviais. Draugai Mickey patarė neigiamas emocijas išlieti bokso ringe. Taip vaikinas tapo nuolatiniu bokso salės lankytoju. Dėl nesutarimų šeimoje Mickey iš namų pabėgo ir prisiglaudė bokso mokykloje. Jau tada Rourke’as kovojo vidutinio svorio kategorijoje. Devyniolikmečiui vaikinui daug stipresnis varžovas taip sutrenkė smegenis, kad su boksu Mickey teko atsisveikinti.

Aktorystės pradžia

1975 metais Mickey suprato, kad aktorystė – tikrasis jo pašaukimas. Iš sesers Peti jis pasiskolino 400 JAV dolerių, grįžo į Niujorką ir pradėjo mokytis aktorystės meno. Draugų aktorius neturėjo, draugių – juo labiau. Tuo metu Mickey Rourke’as dirbo apsaugininku gėjų klube, pardavinėjo kaštonus parke, valė baseinus, plovė grindis. Uždirbtų jo pinigų vos užteko sumokėti už mokslą. 1978 metais Mickey persikraustė į Los Andželą. Niekas rimtų vaidmenų jam nesiūlė. 1982-aisiais vyras susipažino su pradedančiąja aktore Debra Feuer. Netrukus jie susituokė ir išsiskyrė po trejų bendro gyvenimo metų.
1983 metais Frencis Fordas Coppola nusprendė sukurti filmų ciklą su negarsiais aktoriais. Vienas iš pagrindinių vaidmenų filme „Kovinė žuvelė“ atitenka Mickey Rourke’ui. Po erotinės kino juostos „Devynios su puse savaitės“ aktorius tampa moterų numylėtiniu. Pasak Mickey, seksualaus vyro titulas jam buvo sunki našta: „Aš dariau viską, kad sugriaučiau šį mitą, tačiau sugrioviau savo karjerą.“
1987 metais Mickey Rourke’as atliko pagrindinį vaidmenį režisieriaus Alano Parkerio filme „Angelo širdis“. Tai bene stipriausias aktoriaus darbas.

Gyvenimo meilė

1989 metais filmo „Laukinė orchidėja“ bandymuose Mickey susipažino su tikrąja ir vienintele gyvenimo meile – modeliu Carre Ottis (40), kuri už jį buvo beveik dvidešimčia metų jaunesnė. Nemažas metų skirtumas nesutrukdė įsižiebti jų aistringam ir audringam romanui. Aktoriaus ir manekenės santykiuose buvo visko: viešų pavydo scenų, muštynių, dėl kurių Mickey Rourke’as 1994 metais net buvo areštuotas. Tačiau Carre greitai atleido vyrui. Beje, vėliau paaiškėjo, kad be reikalo, nes sutuoktinis ir toliau prieš ją kilnojo ranką. Po ypač stipraus sužalojimo paaiškėjo, kad Holivudo žvaigždės žmona nebegalės turėti vaikų. Žurnalistai akylai stebėjo, kaip Mickey Rourke’as smurtauja prieš mylimą moterį, paskleidė žiaurius gandus, kad vyras nusipjovė pirštą ir nusiuntė jai jį paštu kaip atsiprašymą. Ligi šiol per interviu aktorius dažnai mojuoja ranka tam, kad įrodytų, jog tai melas. 1998 metais garsioji pora išsiskyrė.
Carre įniko į heroiną, o po vienos injekcijos svetimas vyras moterį išprievartavo ir sumušė. Tai sužinojęs Mickey troško užmušti žmogų, išniekinusį jo buvusią žmoną, o paskui... ir pats nusižudyti. Nuo šio poelgio garsenybę atkalbėjo jo artimas draugas šventikas.
„Carre – mano tikroji gyvenimo meilė, mano antroji pusė. Ji – mano geriausias draugas. Ant mano peties vis dar ištatuiruotas jos veidas. Niekada šios tatuiruotės nesunaikinsiu. Kasdien meldžiu Dievo, kad galbūt įvyks stebuklas, ir mes vėl būsime kartu, laimingi iki gilios senatvės“, – taip Mickey Rourke’as kalba apie Carre.

Ir vėl ringas

Dėl Mickey tuštybės ir arogancijos nutrūko bendradarbiavimas su tokiais pasaulinio garso režisieriais kaip Michelangelo Antonioni, Martinu Scorsese, Lucu Bessonu. Holivudo režisieriai nebesiūlė aktoriui dėmesio vertų vaidmenų. Mickey pamažu grimzdo į gilią depresiją, pradėjo gerti, vartoti narkotikus, kelti muštynes ir viešus skandalus. Aktorius vėl grįžo į bokso ringą. Jame vyras išliedavo susikaupusį įtūžį ir nusivylimą. Kartą žinomas boksininkas pasibaisėjęs išėjo iš bokso salės sakydamas: „Mickey ne kovoja, bet žudo! Tai ne sportas, o nusivylimas!“

Kelias atgal

Mickey Rourke’ui prireikė psichoterapeuto pagalbos. Šio specialisto konsultacijoms jis išleido be galo daug pinigų. Dvejus metus aktorius lankėsi pas psichoterapeutą triskart per savaitę, dar metus – dukart per savaitę, o dabar – sykį per savaitę. Per šešerius metus Mickey praleido vos du susitikimus su psichoterapeutu!
„Aš pasikeičiau, bet mano viduje yra kažkas, kas niekada nepasikeis. Jei sekundei atsegčiau nors vieną sagą, iš manęs išsiveržtų pragaras“, – teigė aktorius.
Pinigų garsenybė negaili ir plastinės chirurgijos specialistui. Boksas ir audringas gyvenimo būdas gerokai „pagražino“ patrauklų aktoriaus veidą. Po begalės plastinių operacijų grožio srities specialistai Mickey Rourke’ą vadina išpurtusia baidykle su bejausmiu veidu.
Šiandien aktorius teigia, kad dabartinis ir ankstesnis Mickey Rourke’as labai skiriasi: „Senasis Mickey naująjį būtų radęs paskendusį vėmaluose, o naujasis du kartus per savaitę vaikšto į bažnyčią, daug laiko praleidžia vienas namuose, keliasi šeštą valandą ryto, eina į sporto salę, paskui pusryčiauja, užsiima joga; vėliau jis rūpinasi savo šunimis, vėl eina į sporto salę, vakarieniauja ir 22 valandą eina miegoti.“
Šiuo metu Mickey Rourke’as vėl filmuojasi. Paklaustas apie filmą, kuris, jo nuomone, buvo geriausias, aktorius arogantiškai atrėžia: „Ei, išgamos, aš savo geriausiame filme dar nevaidinau!“

Caree Ottis (40)
„Aš iš karto jam pajutau užuojautą. Mus siejo daug bendrų dalykų. Mes susijungėme, persipynėme vienas su kitu dėl žaizdų, įžeidimų ir nuoskaudų, patirtų praeityje. Mes buvome labai impulsyvūs ir kartu sudarydavome tikrą sprogstamąjį mišinį. Mūsų viduje buvo labai daug pykčio“, – apie savo ir vyro Mickey santuoką kalbėjo Caree.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius