-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie puodų – su malonumu?

Daugelis garsių šalies moterų neišpuikusios: joms visai nebūtina kasdien lankytis prašmatniuose restoranuose ir skanauti gurmaniškų patiekalų. Juk tokių pačių skanėstų, netgi gardesnių galima pasigaminti ir namuose.
Foto naujienai: Prie puodų – su malonumu?
Nuotrauka iš redakcijos archyvo / zmones24.lt

Daugelis garsių šalies moterų neišpuikusios: joms visai nebūtina kasdien lankytis prašmatniuose restoranuose ir skanauti gurmaniškų patiekalų. Juk tokių pačių skanėstų, netgi gardesnių galima pasigaminti ir namuose.


Viktorija Mauručaitė: „Pomėgis gaminti tikriausiai mano genuose"


Tikra virtuvės pažiba galima vadinti dainininkę Viktoriją Mauručaitę. Moteris sako, kad maisto ruoša jai teikia vien malonumą. „Nuolat gaminu namuose, tačiau turiu bėdą: nemoku ruošti mažomis porcijomis. Jei verdu sriubą, išsitraukiu patį didžiausią puodą", - atskleidžia.

Pomėgį ruošti valgį Viktorija paveldėjo. „Mano močiutė labai skaniai gamina, mama - taip pat puiki kulinarė, sako, kad ir man neblogai sekasi. Matyt, viskas užkoduota genuose", - šypteli V. Mauručaitė.

O kokius patiekalus mėgsta gaminti? Pasak pašnekovės, kuo įdomesnius, bet tai ne visada patinka mylimajam Artūrui. „Mes su dukra Gabriele dažnai mėgstame pasigaminti jūros gėrybių, paskanauti kitų įdomesnių patiekalų, o Artūras vertina paprastesnę virtuvę. Tenka viską spręsti paprastai: pagaminu kelis skirtingus patiekalus", - atvirauja Viktorija.

Tiesa, dainininkės nuomone, dažnai gamindama namuose išlepina savo mylimąjį, jis pradeda to nevertinti. „Tada nustoju ruošti ir vėl viskas grįžta į vietas", - juokiasi moteris.


Dainininkė Arina:Draugai mane netgi pavadina virtuvės deive"


Puiki kulinarė yra dainininkė Arina. Daugelis moters bičiulių net dažnai ją pavadina virtuvės deive. Pati atlikėja nusijuokia išgirdusi tokį epitetą. „Na, ačiū tiems, kurie mane taip vadina. Kad tik jiems iš tikrųjų būtų skanu tai, ką ruošiu..." - šypteli pašnekovė.

Arina sako, jog namuose valgį ruošia gana dažnai. „Gamindama stengiuosi, kad niekas neužgožtų skonio, maistas liktų natūralus." Ar tai reiškia, kad gardina tik druska ir pipirais? „Žinoma, ne. Juk yra gausybė įvairiausių prieskoninių žolelių", - paslaptimis dalijasi pašnekovė ir priduria, jog stengiasi rinktis ekologiškus produktus. Bėda, kad ne visada jų gauna.

Tiesa, dainininkė priduria, kad dažnai pati savo ruošto maisto nevalgo. „Turbūt ne viena šeimininkė pasakys, kad begamindamas prisikvėpuoji kvapų ir nebenori valgyti. Užtat kitų ruoštus šedevrus paskanauti labai mėgstu", - šypteli išskirtinio balso savininkė.


Agnė Petravičienė: „Norėčiau, kad vyras būtų kulinaras"


Linksmuolė dainininkė Agnė Petravičienė, visiems puikiai pažįstama iš realybės šou „Kelias į žvaigždes 2", sako, kad gaminti jai nėra didžiausias malonumas. Nepaisant to, ji gana dažnai laiką leidžia prie puodų.

„Restoranuose kasdien nevalgau. Dažniausiai gaminu paprastus patiekalus: maltinukus, karbonadus, guliašą, kepu vištą. Nesu iš tų moterų, kurios reguliariai perka receptų knygas ir pagal jas ruošia. Gyvenime esu gal tik vieną kartą paprašiusi recepto", - atvirauja energingoji dzūkaitė.

Nors Agnė dažniausiai gamina karštuosius patiekalus ir sako nejaučianti silpnybės saldumynams, jos firminis patiekalas yra būtent desertas. „Mėgstu gaminti tortą „Konstancija". Jis saldžiarūgštis ir šiek tiek primena „Napoleoną", - sako Agnė.

Pokalbio pabaigoje dainininkė prasitaria: „Apsidžiaugčiau, jei mano vyras būtų kulinaras. Manau, tai kiekvienos moters svajonė."


Natalija Zvonkė: „Mėgstu gaminti svečiams"


„Prie puodų sukinėjuosi išties dažnai", - tvirtina populiarioji grupės YVA lyderė Natalija Zvonkė. Pasirodo, dainininkei tai teikia didžiulį malonumą. Su sąlyga, kad būtų kam tuos patiekalus skanauti. „Kai būnu namuose viena, kaip pastaruoju metu, nieko negaminu. Vasarą pas mus lankydavosi itin daug svečių, todėl valgį ruošdavau dažnai", - šypteli Natalija.

Dainininkė pasakoja, kad dažnai vyksta į Kintus, kur gali nusipirkti šviežios, ką tik sugautos žuvies. „Labiausiai mėgstu starkius. Juos išvaliusi gausiai apibarstau druska ir pašaunu valandai į orkaitę. Skonis būna neapsakomas, tiesiog tikras delikatesas", - tikina pašnekovė.

N. Zvonkė priduria, kad pastaruoju metu pradėjo vertinti išskirtinius, gurmaniško skonio patiekalus. Dažnai ji net nepasivargina nuvykti į specialias parduotuves, kur gauna reikiamų produktų savo kulinariniams šedevrams.


Karina Krysko: „Dažniausiai ruošiu salotas"


Grupės „69 danguje" narė Karina Krysko sako, kad dėl laiko stokos vasarą buvo gerokai nutolusi nuo virtuvės, tačiau dabar vėl ketina daugiau gaminti namuose. Atlikėja kruopščiai atrenka produktus, kuriuos naudoja patiekalui. Stengiasi naudoti kuo daugiau daržovių ir kitų sveikų produktų. Bene dažniausiai ruošia įvairias salotas.

Ar mokėtų Karina pagaminti didžkukulius ar kitus tradicinius lietuviškus patiekalus? „Manau, kad taip. Esu gaminusi ir didžkukulius, ir koldūnus, ir balandėlius. Tiesiog reikėtų prisiminti tam tikras detales ir, manau, puikiai pavyktų", - nusijuokia pašnekovė.

„69 danguje" dainininkė sako, kad jos mylimasis šokėjas Saulius Skambinas per vasarą, kai Karina retai gamindavo, spėjo pasiilgti firminių mylimosios salotų. Tiesa, anksčiau Saulius raukydavo nosį ir ne itin noriai jas valgydavo, bet ilgainiui įprato ir dabar jau netgi norėtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius