-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renata Mikailionytė: „Modeliu gali būti visą gyvenimą“

Renata Mikailionytė, modelis, modelių agentūros bendrasavininkė. Šiandien, būdama trisdešimt ketverių, ji kartais dar demonstruoja drabužius.
Foto naujienai: Renata Mikailionytė: „Modeliu gali būti visą gyvenimą“
Foto naujienai: Renata Mikailionytė: „Modeliu gali būti visą gyvenimą“ / zmones24.lt
Yra tokių profesijų, kurias pradėjusi aštuoniolikos gali baigti būdama aštuoniasdešimties. Tačiau yra ir tokių, kurios trunka labai neilgai: sportininkės, šokėjos, manekenės. Ką tuomet veikti, ar lengva persiorientuoti į kitą sritį? Renata Mikailionytė, modelis, modelių agentūros bendrasavininkė. Šiandien, būdama trisdešimt ketverių, ji kartais dar demonstruoja drabužius. Tačiau labiau ją domina prieš kelis mėnesius gimęs sūnelis, festivalio „Mados infekcija“ prodiusavimas ir... aplinkos apželdinimas.

Tik papildoma veikla
Vieną dieną, prieš septyniolika metų, Renatą tiesiog gatvėje pasičiupo Julija Žilėnienė ir Ramunė Piekautaitė, šiuo metu gerai žinomos dizainerės, ir paprašė padėti pristatyti jų diplominius darbus. Taip prasidėjo Renatos, kaip modelio, karjera, nors iki tol šešiolikmetė paauglė apie ją nė nesvajojo – kur kas įdomesnė buvo medicina. Baigusi vidurinę mokyklą, stojo mokytis šio mokslo, tačiau nepavyko. Vėliau sunkiai susirgo mama, galimybių studijuoti nebeliko – reikėjo užsidirbti. „Jau nuo devyniolikos metų koordinavau mados festivalius ir renginius, dirbau organizuojant koncertus, vienoje radijo stotyje. Žinių sėmiausi įvairiuose kursuose ir iš praktikos. Niekada nemaniau, kad modelio veikla gali būti pamatas, galintis mane išlaikyti. Visada įsivaizdavau, kad turiu dirbti, o madų demonstravimas – tik šalia viso to...“ Po daugelio metų, sudėjusi visose srityse įgytą patirtį, kuri niekada nebuvo labai nutolusi nuo mados pasaulio, ji įkūrė modelių agentūrą, ėmėsi prodiusuoti populiarųjį „Mados infekcijos“ festivalį... Kartais demonstruoja savo draugų dizainerių kūrinius, fotografuojasi mados fotosesijose, tampa reklamos veidu, pristatančiu kokią nors prekę. „Visa tai tapo mano gyvenimu“, – nusišypso Renata.

Šis darbas nėra trumpalaikis
Kaip įrodymą, kad modelio profesija gali trukti ilgai, ji pamini pasaulyje gerai žinomas pavardes: Linda Evangelista (43 metai), Claudia Schiffer (37 metai), Naomi Campbell (38 metai)… „Jos visos tebedirba. Taigi modeliu gali būti visą gyvenimą, jei tik puikiai atrodai, gražiai sensti ir esi įdomi“, – įsitikinusi Renata. Tačiau netrukus priduria, kad visa tai gali būti tik tose šalyse, kuriose labai gerai išplėtota mados pramonė. Taigi pas mus – ne? Ilgai patylėjusi ji atsako: „Turi būti labai išskirtinė. Turėti labai gerus fizinius duomenis, būti sumani, pareiginga, darbšti, komunikabili, fotografuotis ir dirbti televizijoje – tik tada išgyvensi vien iš modelio darbo.“
Renata neprieštarautų, jeigu jos dukra nuspręstų tapti modeliu. „Matau, kad Marija graži, turi duomenis. Jei ji norės būti modeliu, aš nebūsiu prieš, tik duosiu gerų patarimų. Kokių? Aplink daug pagundų, todėl reikia būti atsakingai – yra begalė dalykų, įeinančių į gero modelio reputaciją. Marija domisi fotografija, norėčiau, kad ateityje ją studijuotų. Taigi jei nori, tegu būna, tik dar ir ko nors mokosi – tai būtina“, – tokias mintis dėsto mylinti mama.

TRYS KLAUSIMAI RENATAI

Tikriausiai yra nemažai jaunų modelių, kurie mokytis nenori...

Visuomet agentūroje pasakome, kad modelio veikla – tik šalia kitos ir kad mokslai yra svarbiausia. Netgi jei ypatingu grožiu ir fiziniais duomenimis apdovanota mergina išvyksta dirbti į užsienį, uždirba didelius pinigus, dažniausiai ji sykiu ten ir studijuoja.

Tai nemanote, kad gabus gali būti tik vienoje srityje?

Gali būti gabus ir kitoje, net visiškai priešingoje. Manau, žmogus niekada nepažįsta savęs iki galo. Pasibaigus vienam gyvenimo etapui, jis gali atrasti save pačioje netikėčiausioje srityje. Juolab kad ir mokytis niekada ne vėlu.

O iš kur kilo susidomėjimas aplinkos apželdinimu?

Esu gamtos vaikas. Vaikystėje nesibaidydavau žemės ūkio darbų pas senelius. Biologija domino visada. Dabar sudomino ir apželdinimas: namų, parkų. Man tai ir aktualu: gyvenu Senamiestyje, yra uždaras kiemas, visur aplinkui sodinu gėles, tujas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius