-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Robertas Petrauskas: vaikai - gyvenimo džiaugsmas

Robertas pripažįsta, kad šiuo metu jo gyvenimas pražydęs gražiausiomis bei ryškiausiomis spalvomis. Jam ir jo mylimajai Vaidai prieš du mėnesius gimė dukra. Šiuo metu visas vyro pasaulis sukasi tik apie šeimą.
Foto naujienai: Robertas Petrauskas: vaikai - gyvenimo džiaugsmas
Butauto Barausko nuotrauka / zmones24.lt
Vardas, pavardė: Robertas Petrauskas.

Gimimo data, vieta: 1976 04 29, Gargždai. 

Šeima, kurioje gimė: mama - istorijos mokytoja, tėtis - kūno kultūros mokytojas.

Šeiminė padėtis: išsiskyręs, iš pirmos santuokos turi dukrą Guodą; su drauge Vaida kartu jau penkerius metus ir augina dukrą Kotryną (2 mėn.).

Karjeros pasiekimai: TV3 krepšinio ir futbolo komentatorius.


Robertas pripažįsta, kad šiuo metu jo gyvenimas pražydęs gražiausiomis bei ryškiausiomis spalvomis. Jam ir jo mylimajai Vaidai prieš du mėnesius gimė dukra. Šiuo metu visas vyro pasaulis sukasi tik apie šeimą.


Gimdymas - nebaisu


„Vaiko gimimas ir atsiradimas šiame pasaulyje yra stebuklas“, - tuo įsitikinęs Robertas Petrauskas. Ir ne be reikalo. Prieš du mėnesius pasaulį išvydo jo antroji dukra Kotryna. Vyras pripažįsta, kad įvyko dar vienas stebuklas jo gyvenime. „Iš tiesų Kotrynos gimimas nesiskyrė beveik niekuo nuo jaunėlės Guodos atėjimo į šį pasaulį. Gimus vaikui, tave apima toks didelis ir toks nepaprastas jausmas, kad net sunku jį apsakyti“, - štai taip tėvyste džiaugiasi TV3 komentatorius. Robertas tikrai drąsus vyras. Viską gyvenime jis priima, vertina kaip savaime suprantamą dalyką ir netgi nepabijojo du kartus besilaukiančias mylimąsias palaikyti iki gimdymo pabaigos. „Dalyvavau abiejuose gimdymuose nuo pradžių iki galo. Jausmas yra neapsakomas. Žiūri į savo kūdikėlį ir galvoji: „Koks mažas žmogeliukas!“ Dabar mums laikas tiksi lėtai. Maži vaikai nori kuo greičiau suaugti, o suaugusieji priešingai - nori laiką sustabdyti. Šiuo metu mes skaičiuojame savaites. Kiekvienas šio mažo žmogeliuko šypsnis, judesys ir garsas turi neįtikėtiną, magišką galią. Tai suteikia gyvenimui pilnatvės. Dabar mūsų namuose kiekviena diena yra šventė“, - neslepia susijaudinimo Robertas.


Gyvenimas šeimos rate


Robertas ir Vaida gyvena atokiau nuo Vilniaus triukšmo, automobilių grūsčių, šalia Vilnelės, užmiestyje. Dabar porai kiekviena diena yra ypatinga ir rami. Jie džiaugiasi matydami augančią atžalą bei mėgaujasi išsvajota ramybe. „Gyvename mažame šeimos rate. Neiname į miestą, vertiname ramybės akimirką. Kartu vaikščiojame šalia miško, juk ruduo ir gamta dabar labai graži. Visuomeninė veikla, klubai ir kino teatrai tarsi nustumti į antrąjį planą. Atsidūrėme arčiau gamtos ir taip gyventi yra nepaprastai gera“, - džiaugiasi Robertas. Vyras neslepia, kad žmogus visada nori to, ko neturi. Gyvendamas šalia gamtos, nori daugiau veiksmo, aktyvesnės veiklos, o tai turėdamas, trokšta ramybės. Būtent į tai ir panašus šiuo metu Vaidos bei Roberto gyvenimas. „Kasdienis mūsų gyvenimas yra tarsi aukso vidurio ieškojimas. Abu galvojame apie dukrą. Aš norėčiau, kad ji būtų panaši į mamą ir gražesnė už tėtį. Vaida sako, kad dukra į mane panaši, tačiau, kai pradeda verkti ir negali palaukti nė penkių minučių, Vaidą erzinu, jog ji greičiausiai panaši į mamą. Mums abiem svarbiausia, kad mūsų dukrelė užaugtų geras žmogus“, - šypteli dviejų mėnesių Kotrynos tėtis.


Tėvystės atostogos


Robertas pripažįsta, kad dabar jis mažajai Kotrynai nori skirti visą laisvą laiką, kasdien stebėti, kaip mažoji auga. Vyras neslepia, jog pajusti ryšį su vaiku gali tik tada, kai su juo praleidi nemažai laiko. Roberto manymu, išeiti tėvystės atostogų reikėtų kiekvienam vyrui. Jis pats su dukra praleido mėnesį ir neslepia, kad mielai tam skirtų dar daugiau laiko. „Buvau išėjęs tėvystės atostogų. Darbas, kurį mama atlieka namuose, yra nepalyginamai svarbesnis ir didesnis už bet kokios stambios įmonės generalinio direktoriaus darbą, kuris mano, kad gali nuversti kalnus. Jei jam pasakytų: „Eik ir pusę metų prižiūrėk savo vaiką!“, jis jau po trijų mėnesių prašytų, kad leistų jam vėl grįžti į darbą“, - juokiasi Robertas. Vyras pripažįsta, kad darbas namuose yra gerokai sunkesnis. „Dabar išeiti tėvystės atostogų vienas juokas, mat tam labai palankūs įstatymai“, - juokiasi vyras ir pripažįsta, jog nebijo bemiegių naktų.


Kodėl jie nesusituokę?


Vaida ir Robertas kartu jau penkeri metai, turi nuostabią dukrą ir gyvena ramų šeimyninį gyvenimą. Vyras neslepia, jog mintis apie vestuves kirba jau seniai. Jis puikiai žino, kad jau atėjo metas susituokti. „Daug kas primena, kad mums jau laikas tuoktis. Gal ir atėjo metas, bet šiuo metu yra taip, kaip yra. Aš niekada nemėgau spaudimo, o jei taip būna, tuomet elgiuosi atvirkščiai. Pagal visus visuomenės normas jau turėtumėme būti susituokę, juk net vaiką turime, tačiau, kaip matote, nesame“, - sako sporto komentatorius. Vienoje patarlėje teigiama, kad kiekvienam vyrui gyvenime yra svarbiausia pasodinti medį, pastatyti namą ir užauginti sūnų. Robertas juokiasi, jog du pirmieji dalykai jau yra įvykdyti, o trečiojo reikia dar palaukti. „Namą jau pastatėme, dabar reikia sūnaus. Jei viskas gyvenime priklausytų tik nuo manęs, sakyčiau, kad bus. Mamoms iš gyvenimo išsibraukia trys metai, tačiau aš pasirengęs padaryti viską, kas nuo manęs priklauso, kad būtų sūnus. Blogiausia, jog šiuo atveju nėra jokių garantijų. Gali gimti trečia dukra, bet aš dėl to tik džiaugčiausi“, - juokiasi vyras.


Vaida Navickaitė: jis puikus tėvas


Vaida Navickaitė (25) sako, kad Robertas yra labai dėmesingas tėvas ir mylimasis. Jis rūpinasi savo vaikais ir stengiasi skirti jiems kuo daugiau dėmesio. Tai jam suteikia daug džiaugsmo. Pasak moters, išeiti tėvystės atostogų buvo Roberto sprendimas, kurį ji labai palaikė ir be galo tuo džiaugiasi. „Robertas puikus tėvas, supratingas ir kantrus, o tai yra svarbiausia“, - šypsosi jo mylimoji Vaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius