Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Saulius Balandis: „Gyvenimo proza visai neromantiška“

„Nepykstu, kad žurnalistai nuolat skambina ir prašo interviu. Dieną tiesiog išjungiu telefono garsą“, – sako darbuose paskendęs aktorius Saulius Balandis.
Foto naujienai: Saulius Balandis: „Gyvenimo proza visai neromantiška“
Foto naujienai: Saulius Balandis: „Gyvenimo proza visai neromantiška“ / zmones24.lt
„Nepykstu, kad žurnalistai nuolat skambina ir prašo interviu. Dieną tiesiog išjungiu telefono garsą“, – sako darbuose paskendęs aktorius Saulius Balandis.

Romantiką vaidinu tik filmuose
Daugelio moterų širdis seriale „Nekviesta meilė“ virpinantis aktorius Saulius Balandis prisipažįsta gyvenime romantiko nevaidinąs: „Esu toks, koks esu. Užtenka, kad filmuose ir serialuose vaidinu romantiškus herojus. Gyvenimo proza juk visai neromantiška.“ Aktorius neslepia, kad jam labai svetimos pastaruoju metu deklaruojamos vertybės. „Užtenka paskaityti spaudą ir ta romantika tučtuojau dingsta. Tačiau labai norint galima šiek tiek atsiriboti nuo tų negerų dalykų, kurie vyksta aplinkui“, – atvirai sako aktorius. Paklaustas, kaip jam pavyksta tikrąsias vertybes išsaugoti šeimoje ir tinkamai auklėti vaikus, Saulius tikina, kad jaunimas labiau linkęs tartis ne su tėvais, o su draugais: „Kaip sugebėjau, taip vaikus išauklėjau. Dabar juose prasiveržia jaunatviškas maksimalizmas, kai jie galvoja, kad patys viską žino geriau, tad tėvų patarimų klausia retai.“ Tačiau į darbus įsisukęs aktorius prisipažįsta ir pats namuose praleidžiąs nedaug laiko. „Žinoma, dėl to kenčia šeima. Juk iš darbo dažnai grįžtu piktas ir pavargęs, – sako Saulius, tačiau tuojau pat patikina, kad šeima jam – didžiausia vertybė. – Negi gyvensi vien darbu? Kam tada iš viso gyventi? Tikrai galiu save vadinti šeimos žmogumi“!

Gatvėje žmonės šypsosi
Andriaus personažą seriale „Nekviesta meilė“ kuriantis Saulius juokiasi, kad į savo herojų jis panašus tik išvaizda. Nors nepažįstami žmonės aktorių kartais gatvėje pavadina Andriumi, vis dėlto dažniausiai jį šaukia tikru vardu. Saulius pastebi, kad mūsų visuomenė tampa laisvesnė – gatvėje sutikti žmonės dažniau šypsosi, nei raukosi. „Ypač mane žavi vaikai, kurie pribėga, pasako gerą žodį, būtinai pasikalba apie serialą“, – džiaugiasi jis. Viešuose vakarėliuose su žmona Rasa neretai pasirodantis aktorius prisipažįsta vis dėlto mieliau laisvą laiką leidžiantis artimiausių draugų kompanijoje, o labiausiai džiaugiasi, kai gali ištrūkti pailsėti į gamtą. „Nors aktoriui nuo savo darbo atsiriboti beveik neįmanoma, tačiau nuvykus į kaimą, padirbus kokius fizinius darbus, visos mintys išgaruoja“, – pasidžiaugia tomis retomis akimirkomis, kai nuo darbų gali pailsėti sodyboje.

Režisieriaus darbas – sunkus ir atsakingas
Įvairiapusiškumu stebinančiam aktoriui gyvenime maga išbandyti įvairias sritis: jis šoko A. Cholinos spektaklyje „Karmen“, dainavo TV projekte „Žvaigždžių duetai“, o pastaruoju metu ne tik vaidina teatre, filmuojasi seriale, bet ir prisijungė prie režisierių komandos. Paklaustas, kaip visur spėja, Saulius juokiasi: „Darbas žmogų puošia. O iš tikrųjų, pradėjęs dirbti seriale režisieriumi, supratau, koks šis darbas sunkus ir atsakingas. Savo kailiu patyriau, ką reiškia valdyti situaciją filmavimo aikštelėje. Vaidinti visai kas kita: atėjai, nusifilmavai savo scenoje ir atsisveikinęs išėjai. O režisieriaus darbas tęsiasi... Daugelis dirba be išeiginių. Labai svarbu filmavimo aikštelėje palaikyti visą komandą, stengtis padaryti taip, kad gerbiamas būtų kiekvienas darbuotojas, nesvarbu ar jis aktorius, ar operatorius. Reikia sukurti tokią aplinką, kad kiekvienas dirbdamas jaustųsi gerai. Tačiau sunkumai manęs negąsdina, juk negalima stovėti vienoje vietoje – reikia eiti pirmyn.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius