Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Scarlett Johansson ir Marilyn Monroe. Jos iš tiesų labai panašios

XX a. moteriškumo ir erotikos deivė Marilyn Monroe ir viena iš perspektyviausių Holivudo aktorių Scarlett Johansson dažnai tarpusavy lyginamos.
Foto naujienai: Scarlett Johansson ir Marilyn Monroe. Jos iš tiesų labai panašios
AOP ir Bulls nuotr. / zmones24.lt

XX a. moteriškumo ir erotikos deivė Marilyn Monroe ir viena iš perspektyviausių Holivudo aktorių Scarlett Johansson dažnai tarpusavy lyginamos. Viliojančios, gundančios, lyg iš pieno plaukusios ir labai moteriškos. Ar jos iš tiesų panašios?


Vaikystė


Marilyn Monroe (1926-1962) (toliau - M. M.). Keista ir nenuspėjamo elgesio motina tvirtai nusprendė, kad mergaitė bus kino žvaigždė. Mažylei, vos pramokusiai tarti pirmuosius žodžius ir žengti pirmuosius žingsnius, ji išpiešdavo antakius, skaistalais rausvindavo skruostus ir darydavo keistas šukuosenas. Marilyn nepažinojo savo tėvo ir neatminė motinos. Kai baltapūkei Normai Jane (toks tikrasis Marilyn Monroe vardas, pavardė - aut. past.) buvo septyneri, jos motiną uždarė į psichiatrijos ligoninę. Norma pateko į vaikų prieglaudą. Kalbama, kad mergaitę išprievartavo patėvis.


Scarlett Johansson (24) (toliau - S. J.). Kai Scarlett buvo maža, jos tėvai išsiskyrė ir apsigyveno skirtinguose miestuose. Dukra nuolat blaškėsi tarp Niujorke gyvenusios mamos (aktorė mano, kad ji kilusi iš Niujorko) ir Los Andžele įsikūrusio tėčio, kol galiausiai ji išmoko tuo mėgautis. Kai Johansson  suėjo septyneri, motina dvynius (Scarlett turi brolį dvynį - aut. past.) nuvedė į reklamos agentūrą, kurioje vyko mažųjų aktorių atranka. Berniuką priėmė, o būsimai kino žvaigždei liepė eiti į sporto salę tobulinti kūno. Sporto salėje mergaitė taip plušdavo, kad motiną net ėmė graužti sąžinė, ar ji nepersistengė skatindama dukrą.


Seksualumas


M. M. Marilyn visuomet spinduliuodavo neišpasakytu seksualumu. Ji dažnai galvojo apie seksą, įsivaizduodavo, kaip mylisi su tais vyrais, kuriuos sutikdavo. Tačiau Monroe nebuvo neišranki rinkdamasi partnerius. Kino legenda mylėdavosi tik su tais vyrais, kurie jai patikdavo. Ji mėgo už save vyresnius vyrus.


S. J. Aktorė neslepia, kad ji, skirtingai nei dauguma kolegių, nebijo filmuotis atvirose meilės scenose ir netgi jomis mėgaujasi: „Daugumą žmonių nusirenginėjimas nervina, o aš stengiuosi būti padoriai lengvabūdiška. Dievinu filmus, kuriuose yra sekso scenų. Kai aktorius apžiūrinėja mano krūtinę, aš visuomet pagalvoju: „Tegul tik ilgiau žiūri, o paskui visą dieną šį vaizdelį prisimena.“ Scarlett irgi patinka už ją vyresni vyrai. „Jie daug geriau mane supranta“, - teigia gražuolė.


Nuogumas


M. M. Ši moteris niekada neturėjo apatinio trikotažo - Marilyn jis nebuvo reikalingas. Aktorė retai maudydavosi vonioje, mėgo valgyti lovoje ir rankas nusivalyti į paklodę, kurią reikėdavo dažnai keisti, o ypač tomis dienomis, kai jai būdavo mėnesinės. Po vienos iš audringų sekso naktų ji neleido tarnaitei pakeisti paklodžių pareiškusi: „Noriu ant jų gulėti visą dieną.“ Į klausimą, kuo apsirengusi ji miega, Monroe nė nesusimąstydama atsakydavo : „Su „Chanel Nr. 5“.“


S. J. Filmuojant kino juostą  „Sala“ (2005), Johansson neapsimetinėjo kuklute ir pareiškė, kad meilės scenose su partneriu Ewanu McGregoru (38) filmuosis tik nuoga. Filmo režisierius Michaelas Bay (44) įkalbinėjo užsisegti liemenėlę arba apsivilkti marškinėlius, bet Scarlett pareiškė neketinanti filmuotis su pigiomis liemenėlėmis. „Normalios moterys niekada nemiega su liemenėlėmis. Aš negaliu būti lovoje su liemenėle. Tai juokinga!“ - pareiškė gražuolė apstulbusiam režisieriui. 


Trūkumai


M. M. Dvidešimtmetė aktorė nebuvo klasikinio grožio. Jos - 162 centimetrai, o svėrė daugiau nei 60 kilogramų. Krūtinės ir klubų apimtis - 96 centimetrai. Marilyn nebuvo iš prigimties blondinė, o veido trūkumus slėpė po ištisas valandas tik pačios daromu kruopščiu makiažo sluoksniu. Tačiau gražios moters akys visą laiką buvo kupinos liūdesio ir vienatvės.


S. J. Ji nėra tobula. Putliažandės Scarlett klubus „puošia“ celiulitas, kuriuo galima „pasigrožėti“ filme „Pasiklydę vertime“ (2003). Jos ūgis - kiek daugiau nei 160 centimetrų. Aktorės sąkandis netaisyklingas, pernelyg stambūs veido bruožai... Keista, bet tie stambūs Johansson bruožai traukia akį, o dėl netaisyklingo sąkandžio jos šypsena panaši į Monos Lizos. Scarlett akys spinduliuoja laime!


Vaidmenys


M. M. Režisieriams Marilyn viso labo buvo tik graži, seksuali moteris. Nė vienas iš tų, kurie jai siūlė vaidmenis, neįžvelgė joje aktorės talento. Tuo paaiškinamas ir filmų, kuriuose Monroe nusifilmavo repertuaras. Ji vaidino melodramose arba komedijose. Kino juostose Marilyn atlikdavo gundančios, kvailos gražuolės vaidmenis.


S. J. Nepaisant  Scarlett populiarumo ir daugybės viliojančių pasiūlymų, ji renkasi vaidmenis pagal vieną ir tą patį kriterijų - siūlomi vaidmenys turi būti tokie, kuriais vėliau ji galėtų didžiuotis. Didžiuotis puikiais filmais, o ne karjera. Nedaug kas gali pasigirti tokia gyvenimo pozicija.


Paslaptis


M. M. Monroe - angeliško nekaltumo ir neįtikėtinos erotiškumo jėgos (atviros, bet ne vulgarios) derinys. Marilyn paslaptis - niekas nesugeba to pakartoti! Nepaisant gamtos dovanoto moteriškumo ir žavesio kerų, kino legenda ne šiaip tiesiog naudojosi šiomis dovanomis, ji visuomet tobulino save ir savo įvaizdį. Galbūt ji netgi prigalvodavo įvairiausių gudrybių, kurios vėliau tapo legendinėmis.


S. J.
Režisieriai nuolat kartoja, kad Scarlett kur kas protingesnė nei jos bendraamžiai. Ji moka džiaugtis gyvenimu ir pamiršti liūdnas akimirkas. Sofia Coppola (38), filmo „Pasiklydę vertime“ režisierė, teigia, kad Scarlett pasikvietė dėl jos ramaus, išmintingo žvilgsnio, būdingo trisdešimtmetei, daug patyrusiai moteriai. O Billy Bobas Thorntonas (53), filmo „Žmogus, kurio ten nebuvo“ (2001) partneris, teigia, kad bijojo jos „neatitikimo tarp vaikiškos išvaizdos ir filosofijos profesoriaus intelekto“.


Vyrai


M. M. Pirmąkart šešiolikmetė Marilyn ištekėjo už policininko Jameso Edwardo Dougherty (1921-2005). Santuoka truko ketverius metus (1942-1946). 1954 m. aktorė antrąkart ištekėjo už JAV beisbolo žvaigždės Joe Di Maggio (1914-1999). Ši santuoka truko 274 dienas. Trečiąkart Monroe ištarė „taip“ dramaturgui Arthurui Milleriui (1915-2005). Sutuoktiniai išsiskyrė po penkerių metų (1956-1961). Marilyn buvo daugelio to meto įžymybių (aktoriaus Alano Youngo (89), boksininko Arto Argono (1927-2008), prodiuserio Charleso Feldmano (1904-1968), JAV prezidento Johno F. Kennedy (1917-1963), jo brolio politiko Roberto F. Kennedy (1925-1968), dainininko Franko Sinatros (1915-1998), aktorių Yveso Montando (1921-1991) ir Marlono Brando (1924-2004), aktorės Brigitte Bardot (74) ir kt.) meilužė.


S. J.
2008 m. rudenį gražuolė ištekėjo už aktoriaus Ryano Rodney Reynoldso (32). Kai kas mano, kad ši dviejų įžymių žmonių sąjunga ilgai netruks. Prieš vestuves Scarlett nebuvo šventuolė. Holivudo žvaigdžė draugavo su aktoriais Joshu Hartnettu (30), Jaredu Leto (37) ir dainininku Justinu Timberlake'u (28).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius