Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Amsterdame viešintiems Vaidui Baumilai ir Monikai Linkytei eurovizinę dainą teko dainuoti prancūziškai

Iki pasirodymo „Eurovizijoje“ Vienoje likus tik mėnesiui, Lietuvai atstovausiantys Vaidas Baumila ir Monika Linkytė laiko veltui neleidžia – ruošiasi savo pasirodymui, repetuoja ir reklamuojasi užsienio šalyse. Šeštadienį duetas išskrido į Amsterdamą, Nyderlandus, kur pasirodė „mažąja Eurovizija“ vadinamame renginyje „Eurovision In Concert“ – kartu su dar 23 šalių atstovais koncertavo konkurso gerbėjams.
Vaidas Baumila ir Monika Linkytė pakeliui į Amsterdamą
Vaidas Baumila ir Monika Linkytė pakeliui į Amsterdamą / Asmeninio albumo nuotr.

Šeštadienį M.Linkytė ir V.Baumila vieši Olandijoje. Amsterdame skambančiame koncerte, simboliškai vadinamame „mažąja Eurovizija“, šįmet pasirodė 24 šalių atstovai. Tai – išties daug žinant, kad iš viso jubiliejinėje „Eurovizijoje“ šįmet skambės 40 šalių į konkursą deleguotos dainos. 

Koncertas Amsterdame rengiamas kasmet, jo metu „Eurovizijos“ dalyviai susipažįsta vieni su kitais, bando pavergti publikos simpatijas, turi galimybę įvertinti konkurentus. Didelę duoklę atlikėjai atiduoda ir žiniasklaidos atstovams. Antai M.Linkytė ir V.Baumila šeštadienį užsienio žurnalistams davė ne vieną interviu. 

Vieno iš jų avantiūra – žurnalisto paprašyti padainuoti prancūziškai jiedu be vargo atliko „This Time“ priedainį šia kalba. Tai nebuvo itin sudėtinga, mat Vaidas ir Monika šią dainą moka ne tik angliškai, bet ir prancūziškai.

VIDEO: ESCKAZ in Amsterdam: Vaidas Baumila and Monika Linkytė (Lithuania) interview

Lietuvos atstovai į Amsterdamą skrenda kasmet – čia dainavo ir Vilija Matačiūnaitė, ir Andrius Pojavis, ir Donatas Montvydas, o šįmet eilė atėjo duetui.

Į Lietuvą M.Linkytė ir V.Baumila grįš jau sekmadienį. 

VIDEO: Monika Linkyté & Vaidas Baumila - This Time - Lithuania - Eurovision in Concert 2015

Vos spėja suktis

Pastaruoju metu M.Linkytė ir V.Baumila vos spėja persėdinėti į lėktuvą. Praėjusią savaitę jiedu viešėjo Rygoje, dar pirmadienį grįžo iš Austrijos. 

Latvijoje duetas dalyvavo taip pat „Eurovizijos“ proga surengtame renginyje – kartu su kitų septynių šalių atstovais dalyvavo spaudos konferencijoje, vėliau skambėjo koncertas viename Rygos naktinių klubų. Tiesa, M.Linkytė čia dainavo be V.Baumilos – jam dainuoti kartu sutrukdė Klaipėdoje vykusi išankstinė miuziklo, kuriame dainininkas kuria pagrindinį vaidmenį, premjera. 

O Austrijoje jie abu dirbo kiek įmanydami – filmavo antrą eurovizinio „atviruko“, kurį konkurso žiūrovai pamatys prieš dueto pasirodymą scenoje, dalyje. 

VIDEO: Monika Linkytė and Vaidas Baumila - This Time (Lithuania) 2015 Eurovision Song Contest

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius