-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta Ščiogolevaitė: galėtume išsilaisvinti nuo didelio eurovizinio šou (video)

Ketvirtadienio vakarą paaiškės, kuri nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ finalininkų daina atstovaus Lietuvai Vokietijoje. Kaip viena favoričių įvardijama dažnos atrankų dalyvės Rūtos Ščiogolevaitės daina „Break Free“. Pusfinalyje komisijos pagyrų ir kelių pastabų sulaukęs pasirodymas finale neturėtų skirtis nuo pradinio sumanymo.
Rūta Ščiogolevaitė
Rūta Ščiogolevaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Komisijos narys Vytautas Juozapaitis per pusfinalį pastebėjo, kad daina turi taisytinų vietų, tačiau, R.Ščiogolevaitės teigimu, finale skambės ta pati kūrinio versija.

„Žinote, nuomonių visada visokių buvo. Į tai, kas, mūsų nuomone, verta, atsižvelgėme, to, ką mes manome, keisti neverta – nekeitėme“, – kalbėjo dainininkė.

Kompozitorius, LATGA-A atstovas Mindaugas Urbaitis po pasirodymo R.Ščiogolevaitei sakė, kad daina neleidžia visiškai atsiskleisti dainininkės sugebėjimams: „Dainininkė žymiai daugiau gali ir padaro, negu daina jai suteikia.“ Pusfinalio dalyvė šį komentarą suprato kitaip.

„Aš tą komentarą interpretavau kitaip, kad aš padariau daugiau, negu daina reikalauja, ir priėmiau tai kaip komplimentą“, – teigė R.Ščiogolevaitė.

Žinoma, mes absoliučiai dėl visko tariamės. Elvinas visada pataria, juk jis – vienas iš dainos autorių.

Dainininkė paneigė atrankų užkulisiuose sklandžiusias kalbas, kad rengdamasi nacionalinei atrankai  turėjo pasirinkimą iš kelių kūrinių. Kalbama, kad moteris pasirinko silpnesnę dainą vien dėl to, kad jos autorius – mylimasis Elvinas Dandelis. „Tai netiesa, rinkausi iš vienos dainos“, – teigė Rūta. Tačiau moteris neslepia, kad su mylimuoju tariasi tiek dėl muzikinės pasirodymo pusės, tiek dėl sceninio įvaizdžio.

„Žinoma, mes absoliučiai dėl visko tariamės. Elvinas visada pataria, juk jis – vienas iš dainos autorių“, – teigė konkurso finalininkė.

V.Juozapaitis prasitarė, kad Rūtos pasirodyme yra šiek tiek „kičo ir tortiško skonio“, o interneto komentatoriai lyg susitarę teigia, kad R.Ščiogolevaitės dainai apie išsilaisvinimą trūksta sceninio judesio, šou.

„Tikrai jokių šokėjų scenoje nebus. Tai yra visiškai skonio reikalas, koncepcijos, apsisprendimo reikalas. Netikiu, kad galima padaryti taip, kad būtų patenkinti absoliučiai visi. Vienam atrodys vienaip, kitam – kitaip. Bet kuriam pasirodymui galima rasti pastabų. Iš kiekvienos dainos galima padaryti vaizdo klipą. Scenoje galima paimti ir ką nors sulaužyti, tik kyla klausimas, ar tai pasirodymui padės. Man šioje dainoje norėtųsi daugiau laisvės nei sunkumo, neapkrauto vaizdo. Tikrai neturėčiau jos metu ko nors laužyti ar akmenų nuo savęs nusiimti. Šalia šios dainos dramatiškumo labai gražiai dera laisvė. Galėtume išsilaisvinti ir nuo labai didelio eurovizinio šou. Kartais jis būna išties pernelyg didelis“, – tikino jokio šou savo pasirodymo metu nenorinti dainininkė.

R.Ščiogolevaitė tikina, kad jos atliekamas kūrinys yra labai universalus ir gali tikti kiekvienam žmogui.

„Pirmiausiai, kuo reikia pasitikėti, – savimi. Žmogus, vandenyne kovodamas su didžiule audra, ištikimiausiu kapitonu turi laikyti savo širdį. Tik ji gali padėti įgyvendinti laisvės viziją. Jeigu esi laisvas, užtikrintas savimi, tada gali viską“, – pagrindinę dainos idėją atskleidė atlikėja.

VIDEO: Rūta Ščiogolevaitė „I Will Break Free" | Eurovizijos dainų konkurso trečiasis turas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius