-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euroviziją“ laimėjęs švedas Månsas Zelmerlöwas: „Tas žmogeliukas vaizduoja mane vaikystėje“

Šeštadienio vakarą Vienoje, Austrijoje, paaiškėjo, kas tapo jubiliejinės „Eurovizijos“ nugalėtoju – tai Švedijos atstovas Månsas Zelmerlöwas. Po finalo transliacijos surengta nugalėtojo spaudos konferencija – jos metu švedas savo emocijomis dalijosi su šimtais žiniasklaidos atstovų iš viso pasaulio.
Måns Zelmerlöw
Måns Zelmerlöw / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Apie „Eurovizijos“ finalą skaitykite čia. Iš viso finale susikovė dainininkai iš 26 šalių, Lietuvos atstovai Vaidas Baumila ir Monika Linkytė 60-ojoje „Eurovizijoje“ užėmė 18 vietą. 

Spaudos konferenciją Månsas Zelmerlöwas pradėjo pasidalindamas savo džiaugsmu: „Tai tiesig nuostabu. Pradžioje nė negirdėjau, kad jie jau paskelbė rezultatus – man tik po kelių sekundžių pasakė. Maniau, tikrai laimės Rusija arba Italija. Bet laimėjau aš, ir labai džiaugiuosi. Aš toks laimingas, taip didžiuojuosi“, – kalbėjo atlikėjas.

Jis papasakojo, kaip pradėjo savo dainininko karjerą, – prieš 10 metų dalyvavo televizijos muzikiniame konkurse ir dainavo Enrique Iglesias dainą „Hero“.

„Tai juokingas sutapimas. Kai pirmąkart išgirdau savo dainą „Heroes“, pagalvojau, kad ji nuostabi. Gal tai likimas?“ – klausė jis.

Ką lengviau laimėti – Švedijos nacionalinę atranką ar visą „Euroviziją“? Nacionalinėje atrankoje jis dalyvavo net tris kartus... „Mūsų atranka yra aukštos klasės, Švedijoje susiformavusi dainų rašymo tradicija. Bet „Eurovizijoje“ dalyvavo 40 šalių, skambėjo daug gerų kūrinių. Abejoju, kad būčiau laimėjęs su kuria kita savo daina. Taigi sunkiau „Eurovizijoje“, – kalbėjo Månsas Zelmerlöwas.

Ar Švedija dabar diktuoja populiariosios muzikos madas? „Mes didžiuojamės savo muzika. Didžiuojamės savo atlikėjais, dainų autoriais“, – kalbėjo nugalėtojas.

VIDEO: Måns Zelmerlöw - Heroes (Sweden) - LIVE at Eurovision 2015: Semi-Final 2

Jis paaiškino ir savo šou scenoje idėją: „Tas žmogeliukas vaizduoja mane vaikystėje. Aš esu aš, o jis vaidina mane, kai man buvo 10 metų. Smagu taip pasirodyti. Šiandien jaučiausi labai gerai.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Švedijos atstovas Mansas Zelmerlowas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Švedijos atstovas Mansas Zelmerlowas

Laimėjęs „Euroviziją“ Månsas Zelmerlöwas neatsisakytų kitais metais Švedijoje tapti jos vedėju, kaip kad šįmet tai darė Conchita Wurst.

Kas „Eurovizijoje“ jam buvo sunkiausia? „Buvo tiek daug repeticijų, per daugelį jų arena buvo pilna žmonių. Visad turi pasirodyti vis geriau... Vakar dvejojau, ar galiu geriau. Bet šiandien per repeticiją pamąsčiau: gerai, tiesiog išeisiu į sceną ir su visais pasilinksminsiu. Manau, šiandien pasirodžiau geriau“, – svarstė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius