-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ karštligė Malmėje: be žinios apie konkursą – nė žingsnio

Savaitę Malmės (Švedija) gyventojai pradėjo lengviau atsikvėpę: pasiruošimai jau antradienį startuosiančiam „Eurovizijos“ konkursui pagaliau baigti. Konkurso atributika papuoštas kiekvienas miesto kampas, o Malmės gyventojai ir svečiai šoka klausydami „Eurovizijos“ dalyvių dainų.
Malmė ruošiasi „Eurovizijai“
Malmė ruošiasi „Eurovizijai“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai, kad Malmė nusiteikusi šventiškai, nesunku suprasti vos atsidūrus miestelio traukinių stotyje – čia kiekvieną atvykėlį pasitinka visu garsu paleista muzika: visos šių metų „Eurovizijos“ konkurso dainos. Ryškiau už informacijos centrą stotyje šviečia specialus „Eurovizijos“ punktas – informacija apie konkursą ir visa reikiama pagalba dalyviams, turistams ar tiesiog praeiviams suteikiama lengva ranka.

Išėjus į gatvę – tik dar ryškiau: „Eurovizijos“ vėliavėlėmis papuoštas kiekvienas stulpas, reklaminiais konkurso plakatais – kiekvienas stendas. Net parduotuvių vitrinose didelėmis raidėm užrašyta: „Užsukite pas mus, išsirinkite, ką vilkėsite per „Eurovizijos“ vakarėlį!“

Miesto aikštėje praeivius pasitinka milžiniškas elektroninis laikrodis – skaičiuoja dienas, valandas ir minutes, likusias iki „Eurovizijos“ finalo – šis Malmės arenoje vyks jau šeštadienį.

Netoliese esančiame skvere įrengta scena ir speciali erdvė pasilinksminimams – čia savo kūrinius atlieka vietos dainininkai. Pirmadienio popietę būgnais ir būgneliais grojusios grupės susirinko paklausyti per kelis šimtus žmonių. Visi malonūs, o ir budinčių policijos patrulių daug.

Popieriniais drugeliais – konkurso simboliais – mieste nuklijuotas kiekvienas paminklas ir fontanas, jais pasipuošę gatvėmis vaikštinėja vaikai.  Švedų kalbos negirdėti – aidi anglų, rusų, ispanų… Turistų Malmėje kaip niekada daug, o vien žurnalistų, kalbama, suvažiavo apie 3000.

„Eurovizija“ Malmė gyvens visą savaitę – konkurso finalas numatytas gegužės 18-ąją. Lietuvos atstovas Andrius Pojavis šalies garbę gins pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, gegužės 14-ąją. Nuo 22 valandos pusfinalį tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius