-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalas: Bosnijos ir Hercegovinos daina – plagiatas? (video)

Dar sausio 12-ąją Bosnijos ir Hercegovinos nacionalinis transliuotojas „Bosanskohercegovačka radiotelevizija“ vienašališkai paskelbė grupę, 54-ojoje „Eurovizijoje“ atstovausiančią šiai Balkanų valstybei.
Grupė „Regina“
Grupė „Regina“ / Gruparegina.com nuotr.
Temos: 1 Skandalas

Mažiausiai penkiasdešimt atlikėjų buvo pateikę paraiškas dalyvauti atrankoje. Speciali komisija per ganėtinai trumpą laiką – 23 dienas – išrinko nugalėtoją. Teisė žengti ant „Eurovizijos“ scenos patikėta populiariai roko grupei „Regina“, o kovo pirmąją oficialiai paskelbta ir daina, su kuria ši Balkanų grupė pasirodys Maskvoje – „Bistra voda“ (liet. „Skaidrus vanduo“).

„Regina“ susikūrė 1990-aisiais, tačiau iki šių metų trys šios roko grupės atlikėjai jau senokai muzikavo garaže. Bosnijoje ir Hercegovinoje prasidėjus pilietiniam karui, nariai pabėgo į Serbijos sostinę, kur grojo iki pat 2000-ųjų. „Regina“ yra išleidusi per aštuonis albumus ir dalyvavusi įvairiuose festivaliuose bei konkursuose visame Jugoslavijos regione.

Oficialusis „Bistra voda“ vaizdo klipas
 

VIDEO: Regina - Bistra Voda (Bosnia & Herzegovina)

Vis dėlto grupės daina po kurio laiko sukėlė nemažą skandalą: internete pradėjo sklaidyti kalbų, neva „Bistra voda“ priedainis yra itin panašus į garsiojo serbo Kiki Lesendričiaus atliekamos dainos „Oltar“.

„Aš girdėjau grupės „Regina“ „Bista voda“ ir manau, kad šios dainos priedainis yra toks pats kaip  mano dainos „Oltar“, – teigė kompozitorius Mladjanas Dinkičius.

„Po „Beovizijos“ (Serbijos nacionalinės atrankos – 15min.lt past.) festivalio girdėjau keletą gandų, neva mano daina yra panaši į Kiki Lesendričiaus atliekamą „Oltar“. Galiu pasakyti tik tiek – „Bistra voda“ yra autentiška. Tiesiog gera girdėti, kad dvi gražios dainos skamba panašiai“, – teisinosi dainos „Bista voda“ autorius Aleksandras Čovicas.

Gerai įsiklausius galima pastebėti, kad 12 akordų iš septyniolikos yra identiški. Pagal autorių teises be sutikimo galima panaudoti vos penkis.

Ar šiai grupei bus leista dalyvauti šiųmetėje „Eurovizijoje“, kol kas nėra aišku.

15min.lt skaitytojams suteikiama galimybė įvertinti šių dainų panašumus (sumontuota vaizdo medžiaga)
 

VIDEO: Regina - Bistra voda: Plagijat ili ne, pitanje je sad

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius