Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fitneso modelis gyvena su nedirbančia širdimi: „Esu geriausiai atrodantis zombis“

Fitneso modelio karjeros siekiantis amerikietis Andrew Jonesas iš Farmingtono, Konektikuto valstijos, gyvena su nedirbančia širdimi – jo širdies funkcijas palaiko aparatas, kurį vaikinas nuolat privalo įkrauti kaip mobilųjį telefoną. Tačiau net ir gyvendamas su tokia širdimi, Andrew neatsisako savo svajonės ir toliau sportuoja.
Andrew Jonesas
Andrew Jonesas / „Instagram“ nuotr.

2015-aisiais Andrew Jonesui, kurį draugai vadina tiesiog AJ, buvo diagnozuota hipertrofinė kardiomiopatija – paveldima širdies raumens liga, pasireiškianti neproporcingu širdies raumens sustorėjimu ir širdies funkcijos sutrikimu. Medikai Andrew įspėjo, kad jam reikės širdies persodinimo.

Naktį, kai guluosi miegoti, įkišu savo mobilųjį telefoną įkrauti, o tada įkišu įkrauti save patį

Tačiau belaukdamas donoro, vaikinas gavo prietaisą, kuris mechaniškai pumpuoja kraują iš kairiojo skilvelio po visą kūną, ką ir turėtų daryti sveika širdis. Šį prietaisą Andrew visą laiką nešiojasi su savimi kuprinėje.

„Man nuolatos reikia įkrauti akumuliatorių. Naktį, kai guluosi miegoti, įkišu savo mobilųjį telefoną įkrauti, o tada įkišu įkrauti save patį“, – sako vaikinas, tačiau tuojau pat su šypsena priduria: „Galima sakyti, kad aš esu geriausiai atrodantis zombis, kokį jūs kada nors pamatysite.“

Kai sužinojo apie savo ligą, Andrew jau bandė prasimušti kaip fitneso modelis, o jo širdies būklė vaikino nė kiek nesustabdė. Andrew savo neįprastą kelionę aprašo „Instagram“ paskyroje ir „YouTube“ kanale ir viliasi įkvėpti kuo daugiau žmonių.

Andrew Jonesas vis dar laukia donoro, kartu su kitais 120 tūkst. žmonių. Vaikinas pats įsiteigė organizaciją „Hearts At Large“, kuria siekia skleisti žinią apie organų donorystės svarbą ir suvienyti organų laukiančius žmones. Kaip skelbia JAV organų transplantacijos biuras, vienas donoras gali išgelbėti iki aštuonių gyvybių, o kasdien nesulaukę donoro miršta 22 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius