-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kūdikių vaikštynės: naujas požiūris į tebesitęsiančią riziką

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras informuoja, kad Europos vaiko saugos aljansas (ECSA) ir Europos vartotojų standartizacijos balsas (ANEC) išplatino pranešimą ir informacinį dokumentą apie mažų vaikų traumas, įvykstančias dėl kūdikių vaikštynių.
Motina ir vaikas
Motina ir vaikas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Daugelyje Europos šalių, kūdikių vaikštynės siejamos su traumomis daugiau nei bet kuri kita vaikams skirta įranga, sukelianti pernelyg didelį skaičių sunkių kritimų, nudegimų, nusiplikymų ir apsinuodijimų. Europos duomenys rodo, kad 90 proc. kūdikių vaikštynių sukelia galvos taumų, iš kurių 30 proc. pažeidžia smegenis.

Deja, dauguma tėvų mano, kad kūdikių vaikštynės yra saugios palikti vaikui arba jie įsitikinę, kad šis produktas padės vaikui greičiaus išmokti vaikščioti. Deja, abi šios nuostatos yra klaidingos.

Atvirkščiai, kūdikių vaikštynės gali sumažinti vaiko galimybes išmokti vaikščioti ir jos didina sužalojimų riziką. Antras didžiausias pavojus, susijęs su vaikštynėmis, yra nudegimai ir nusiplikymai, kūdikiams bandant pasiekti pavojingus daiktus, kurie anksčiau, be vaikštynės, jiems buvo nepasiekiami (pvz., virdulius arba šildytuvus). Būdami kūdikių vaikštynėse, vaikai dažniausiai nukenčia nuo veido ir krūtinės srities nudegimų ir nusiplikymų, kurie palieka randus visam gyvenimui.  Kūdikių vaikštynės nėra nei tikrai naudingos mokantis vaikščioti, nei išties reikalinga vaiko auginimo priemonė.

Atsižvelgiant į tai, kad kūdikių vaikštynės nėra nei tikrai naudingos mokantis vaikščioti, nei išties reikalinga vaiko auginimo priemonė, o jų naudojimas gali sukelti pavojingų situacijų, ECSA ir ANEC Europos šalių partnerės ragina jų nenaudoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius