-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkai: insulinas lygina randus

Insulino injekcijos gali padėti žmonėms, kuriems buvo atliktos chirurginės operacijos, išlyginti randus.
Vakcina
Švirkštas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Insulinas

Naujausi tyrimai parodė, kad šis hormonas, daugiausia žinomas kaip vaistas cukriniam diabetui gydyti, stabdo arba mažina randėjimą. Manoma, jog insulinas padeda išnykti net seniems randams.

Kaip rašo britų dienraštis „The Daily Mail“, kasmet Didžiojoje Britanijoje operuojama daugiau nei 6 mln. žmonių, kurių daugeliui „prisiminimui“ lieka bjaurūs randai, vėliau galintys sukelti depresiją. Be to, rando vietoje fibrozinis audinys kokybiškai skiriasi nuo normalios odos. Jis ne toks elastingas, neatsparus ultravioletinių spindulių poveikiui. Rando vietoje oda gali būti jautresnė.

Randėjimo sustabdymas ar sumažinimas yra daugelio tyrimų objektas. Viena iš naujesnių metodikų numato insulino naudojimą. Įrodyta, kad insulinas padeda gerokai sumažinti randus.

Štai, pavyzdžiui, Kalifornijos universitete atlikti bandymai parodė, kad įpjovimai, kurie buvo gydomi insulinu, užgydavo vdutiniškai 2,4 dienos anksčiau. O vienai moteriai, kuriai ant rankos buvo gilus senas randas, po 82 dienas kasdien darytų injekcijų randas visiškai išnyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius