-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 dalykų, kuriuos kiekvienas turėtų nuveikti 2014-aisiais

Laikas bėga žaibišku greičiu – 2014-ieji tik prasidėjo, bet nespėsime mirktelėti ir 2015-ieji bus jau ant nosies. „Huffington Post“ pateikia kelis pasiūlymus, ką nuveikti šiais metais, kad jie neprabėgtų veltui.
Draugės
Draugės / 123RF nuotr.

1. Būkite aktyvūs. Nesvarbu, vaikščiosite į sporto salę kiekvieną dieną ar tris kartus per savaitę eisite pasivaikščioti, bet pasirūpinkite, kad šiais metais būtumėte fiziškai aktyvūs ir tuo užsiimtumėte reguliariai. Aktyvumo ypač reikia tiems, kurie visą savaitę prasėdi prie darbo stalo. Tik nesakykite, kad esate per daug užsiėmę... visi esame užsiėmę. Tvirtai nuspręskite, kad kokią nors aktyvią veiklą privalote įtraukti į savo darbotvarkę, ir tai padarykite. Skirkite tam laiko savaitgalį, kelkitės valanda anksčiau arba pasimankštinkite prieš miegą – svarbiausia, kad tai darytumėte. Jau geriau penkios minutės paprastos mankštelės negu visai nieko.

2. Paatostogaukite. Kasmetinės atostogos skirtos ne šiaip sau – išnaudokite jas. Ir nenaudokite atostogų tam, kad nusidirbtumėte kokius nors darbus, pabūtumėte namuose arba aplankytumėte namiškius. Išvykite kur nors, kur šilta, būtinai pakeiskite aplinką! Neatsisakykite atostogų vien taupumo sumetimais – juk patys užsidirbate pinigus ir tikrai esate verti pailsėti. Be to, juk visi žino, kad paatostogavus pradedama dirbti produktyviau, o ilgai neatostogaujantys žmonės tampa irzlūs ir blogos nuotaikos.

Nenaudokite atostogų tam, kad nusidirbtumėte kokius nors darbus, pabūtumėte namuose arba aplankytumėte namiškius.

3. Naktimis gerai pašėlkite. Ne, tai nereiškia, kad kiekvieną kartą išėjus pasilinksminti į miestą privalote prisigerti. Tai net nereiškia, kad privalote gerti alkoholį. Bet vis tiek pasistenkite, kad bent vieną kartą namo grįžtumėte paryčiais po ypač gerai praleistos nakties.

4. Galvokite. Galvokite prieš leisdami pinigus. Galvokite prieš ką nors valgydami. Galvokite prieš ką nors parašydami socialiniuose tinkluose. Galvokite prieš gerdami alkoholį. Dažna žmonių problema yra ta, kad mes retai pagalvojame prieš ką nors darydami – imame galvoti jau padarę, kai šaukštai po pietų. Šiais metais stenkitės pagalvokite visada prieš ką nors darydami.

5. Gaminkite. Jeigu dar nemokate gaminti, pats metas išmokti – kiek dar ilgai galima valgyti vien kavinėse ar nesveikus pusfabrikačius? Išmokite gaminti, pagaliau prisijaukinkite virtuvę ir užpildykite visas spragas – galbūt niekad nepavykdavo tinkamai iškepti jautienos kepsnio, o gal vis sukrenta pyragas? Šiais metais pasistenkite įveikti iššūkius virtuvėje.

6. Atskiratykite netikrų draugų. Arba patys nustokite tokiais būti! Nustokite apsimesti, kad jums patinka kokie nors žmonės vien dėl to, kad jie yra jūsų draugų draugai. Bet be abejo, tai nereiškia, kad turite tapti nemandagiais – tiesiog nebevaidmainiaukite ir nustokite apsimesti, kad jums patinka tam tikrų žmonių draugija. Visą savo energiją skirkite tiems draugams, kurie jums iš tiesų rūpi.

7. Smaginkitės žiūrėdami serialą. Išsirinkite kokį nors vieną (neužkraukite savęs keliais, nes po to per daug laiko praleisite prie televizoriaus...) serialą ir mėgaukitės jį žiūrėdami. Galite tą vakarą, kuomet jį rodo, skirti vien sau, arba priešingai – su bendraminčiais rengti serialo žiūrėjimo vakarėlius.

Nebevaidmainiaukite ir nustokite apsimesti, kad jums patinka tam tikrų žmonių draugija.

8. Nusipirkite ką nors vertingo. Pamaloninkite save kokiu nors vertingu pirkiniu – nauju telefonu, kompiuteriu, dizainerio rankinte. Palepinkite save kuo nors, ko galbūt anksčiau negalėjote leisti. Tik nepersistenkite – vieno vertingo pirkinio turėtų užtekti.

9. Skambinkite šeimos nariams ir draugams. Mes vis rečiau skambiname vieni kitiems, ką jau kalbėti apie laiškų rašymą. Dabar visas bendravimas vyksta tik sms žinutėmis ir socialiniuose tinkluose, o tikro žmogaus balsą girdime vis rečiau. Aišku, pokalbis akis į akį yra pats geriausias, tačiau su tais, su kuriais tuo metu negalite susitikti, stenkitės kalbėti telefonu, o ne rašinėtis žinutėmis.

10. Atsipalaiduokite. Nustokite viską planuoti dienai, savaitei, mėnesiui ar net metams į priekį. Leiskite sau atsipūsti. Kartais tikrai nieko blogo tiesiog atsigulti ant sofos ir žiūrėti televizorių arba savaitgalį eiti anksti miegoti, kad galėtumėt išsimiegoti. Taip pat nieko blogo kai kuriais savaitgaliais visiškai nieko neveikti, tiesą sakanat, tai net privaloma. Iš karto pajusite, kaip jūsų gyvenime mažėja streso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius